Bolvadin basın ve medyaya verdiği destekle bilinen, ilçemizin mimari önderlerinden emekli Akademisyen Hakkı Sezen tarafından yapılan açıklamada Gençlik FM’in yayın hayatına son verildiği öğrenildi.

HEMŞEHRİLERİMİZDEN KURUMLARIMIZDAN YETERİNCE DESTEK SAĞLANAMADI

Sezen açıklamalarında,”Sevgili Gençlik FM dinleyicileri. Kentsel dönüşüm nedeniyle yayın yaptığımız bina, Bolvadin Belediyesi tarafından yıkılacağından 03.11.2023 Cuma günü yayınımızı kapatmak zorundayız.Maalesef hemşerilerimizden ve kurumlarımızdan yeterli destek sağlanamamış, Bolvadin ekonomisinin yerel bir radyonun giderlerini karşılayacak seviyede olmadığı anlaşılmıştır.

30 yıla yakın bir süre Bolvadin’imiz ve çevresinin geleneğine göreneğine, milli ve dini hassasiyetlerine saygılı bir yayınla herkese hitap etmeye çalıştık. Uydu yayınlarına dayanan internet ve cep telefonu gibi dijital yayınların tek alternatifi klasik karasal yayın yapan radyomuzun kapanması bizleri ziyadesiyle üzmüştür.” dedi.

EKONOMİK ZARARLARA KATLANMAYA ÇALIŞTIK

Sezen’in GENÇLİK Fm’e her türlü maddi destek sağladığı, Kuran-ı Kerim yayınları ve Bolvadin arzına göre okunan ezanların susması için her türlü zorluğa katlandığı biliniyor. Açıklamalarına devam eden Sezen,”Kur’an yayınlarımız ve çok önem verdiğimiz Bolvadin arzına göre okunan ezanlarımızın susmaması için her zorluğa ve ekonomik zararlara katlanmaya çalıştık. Ama artık bunun sürdürülebilme imkânı kalmamıştır.Dinleyicilerimize ve destekçilerimize, bu güne kadar büyük bir özveri ile yayımızı sürdüren idari ve teknik çalışanlarımıza teşekkür eder, selam saygı ve sevgilerimizi sunarız.

Sürçü lisan ettikse affola…” İfadelerini kullanarak açıklamalarını noktaladı.

(Bolvadin Kırkgöz Haber)