Afyonkarahisar kent meydanında bir ay açık kalan yöresel ürünler pazarı tartışmaları devam ediyor.

Yöresel ürünler pazarında sahte ve kalitesiz ürünler satıldığı, bu pazarın Afyon esnafına zarar verdiği ve esnafın zarar görmesine rağmen tepkisiz kaldığı iddiaları üzerine Afyonkarahisar Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün'ün açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Başkan Üstün, açıklamasında "bu pazarı açmak isteyenler ilk önce benden randevu istediler, vermedim, sonra "Süleyman Başkanla geliyoruz" dediler, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş'la geldiler, görüştük bunlarla, ben izin veremem, benim yetkim yok dedim, geçmişe bakın, araştırın, bana ahlaksız teklifte bulunuyorlar. Ortaklık teklif ediyorlar. Ben o çarkın içine girmiş olsaydım… Ben gayri meşruyu çok iyi bilirim., bu işlerin içine girmem" dedi

Esnaf Başkanı Cengiz Üstün'ün bu açıklamaları gözleri, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in yeğeni olan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş'a çevirdi.

Görüşme ortamında bulunan ve görüşmeye aracılık eden Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş'un bu işin neresinde olduğu, iddia ve konuşulanlara ne cevap vereceği merakla bekleniyor.