Afyonkarahisar'da profesyonel spor kulübü krizi devam ediyor.

Eski Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından "Spor şehri Afyonkarahisar" sloganıyla başlatılan salon sporlarında, basketbol ve voleybolda kulüpleşme ve üst liglerde mücadele eden takımlar oluşturma süreci başarılı bir şekilde yaşatılmış, ancak sonraki yıllarda çeşitli nedenlerle sona erdirilmişti.

Basketbol Süper Ligde mücadele eden ve şehrin tanıtımında büyük katkılar sağlayan Afyon Belediye Spor basketbol takımı, 2022-2023 sezonunda liglerden çekilmişti.

Hatırlanacağı üzere, ING Basketbol Süper Ligi'nden düşerek 2021-2022 sezonunun tamamlayan Afyon Belediyespor Basketbol Takımı 1. Lig'e katılım için başvurusunu yapmış, sonrasında yaşanan gelişmelerde ise Afyon Belediye Basketbol, Türkiye Basketbol Federasyonu'na lige katılmayacağını bildiren dilekçeyi sunmuş, ve Afyon'da profesyonel basketbol kulübü tarihi kapanmıştı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Böyle bir durumda basketbol kulübünün lige katılma imkanımız olmadığı için farklı bir düşünceye döndük. Dışarıdan oyuncu getirip yüksek paralar harcamak yerine Afyonkarahisarlı genç sporculardan oluşan bir takım yaparak liglere katılmak ve gençlerimize harcama yapmak bizim için daha akılcı bir yol olacağı düşüncesiyle gelecek yıl yeniden takım inşa etmeyi uygun bulduk" demişti.

Benzer gelişmeler voleybolda da yaşanmıştı.

Türkiye Voleybol Efeler Ligi'nden düşen Afyon Belediyespor, 2022 yılının Ağustos ayında liglere katılamayacağını federasyonlara bildirmiş ve voleybolda da Afyonkarahisar2ın profesyonel kulüp tarihi sone ermişti.

Şimdi benzer durumu futbolda da yaşanıyor.

Afyonkarahisar spor kamuoyu, basketbol ve voleybol kulüplerinin ein üst liglerde mücadele ederek Afyon'un tanıtımına büyük katkılar yaptığını belirterek "Futbol kulübü alt liglerde, buna rağmen krizler bitmiyor, umuyoruz ki basketbol ve voleybolun başına gelenler futbolun başına gelmez" görüşünde...