Afyonkarahisar Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün, Kent Meydanında açılan yöresel ürünler pazarı sonrası yapılan eleştirilere cevap verdi.

Üstün, Afyonhaber!e konuştu.

Başkan Üstün, Afyonhaber'in "Hem yerel medyada, hem Afyonhaber'de bugün yayınlanan bir haber var. Kent meydanında kurulan yöresel ürünler pazarı altında kurulan pazarla ilgili olarak, yerel esnafımız size çağrıda bulundu. Bu pazarların esnafa büyük zarar verdiği, buna karşı esnaf başkanlarının daha çok devreye girmesi gerektiğine dair yerel esnaf çağrıda bulundu. Ne diyorsunu?.." sorusuna cevap verdi. 

Üstün, bu haberi köşe yazısı olarak yayınlayan arkadaşı çağırdım. görüştüm, ona beyanat verdim, iddialarına cevap verdim, sizlere de kısaca cevap vereyim. Benzer iddialar, haberler haber mecralarında çıktı, söylediklerimin arkasındayım. Cengiz Üstün esnafın her zaman yanında olmuştur, olmaya devam edecektir" dedi.

Cengiz Üstün, "Kent meydanında yöresel ürünler pazarı diye açılan yer bir ay önce açıldı, şimdi de kapandı. Parayı kazanan kazandı gitti, esnafın ekmeğine kan doğrandı. Afyon basını bu pazar açıldığında, bir ay önce bu konuyu neden gündeme getirmedi" diye sordu.

Üstün, bu meydanda pazar, panayır açma, açtırma yetkisini Belediye'de, Belediye Başkanında, ya da ilgili Başkan Yardımcısında olduğunu belirterek "Afyon basını bu soruları neden zamanında, pazar açıldığında belediye Başkanına sormadı, şimdi pazar kapandı, işleri bitti, şimdi iş bittikten sonra neden gündeme getiriliyor, gidip muhatabına sorulmuyor" dedi.

Geçmişten beri hep esnafın sorunlarını gündeme getirdiğini, İstanbul Pazarında da çok mücadele ettiğini belirten Cengiz Üstün "Habercilik yapıyorsunuz, ama zamanında yapın, zamanında haberin asıl muhatabına sorun" diyerek Afyon basınına seslendi.

Bu tip yerlerin açılmasında Belediyenin sorumlu olduğunu belirten Üstün "araya siyasileri, hatırlı kişileri sokuyorlar, işlerini o şekilde görüyorlar. Ben her zaman esnafın yanında oldum. Ama asıl muhatap Belediye" dedi.

Halk Ekmek için 4.5 yıl bekleyip seçimlere az bir süre kala "Afyon'un en ucuz ekmeği satıyoruz dediler. Başım gözüm üstüne. Ben de vatandaş ucuz ekmek yesin diye mücadele ettim, ama esnaf da ezilmesin dedim, gelin bu ekmeği bakkallarımızda satalım, yayalım, sıra olmasın dedim. Ama kimse esnafa sormadı" dedi.