Antalya’da düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Voleybol grup müsabakalarına katılan Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı finalde Alanyaspor’a 3-1 mağlup olarak turnuvayı ikinci olarak tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı. Antrenör Müjdat Elmas, “Afyon’un öz evlatlarıyla katıldığımız böylesine zorlu bir turnuvada ikinci olan sporcularımı yürekten kutluyorum” dedi

Antalya’da gerçekleşen Türkiye Genç Erkekler Voleybol Grup Müsabakalarında ilimizi temsil eden Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı şampiyonluğu kıl payı kaçırdı.

Güçlü rakiplerini bir bir mağlup ederek adını finale yazdıran temsilcimiz finalde Efeler Ligi’nde boy gösteren Alanya Belediyespor’un alt yapısında forma giyen gençlerden kurulu Alanyaspor ile karşılaştı. Nefes kesen mücadelede temsilcimiz güçlü rakibi karşısında iyi mücadele etmesine rağmen sahadan 3-1 mağlup ayrılarak turnuvada ikinci oldu. Tamamen Afyon’un gençlerinden kurulu bir oyuncu kadrosuyla mücadele eden Afyon Belediye Yüntaş voleybol takımı mücadeleci kimliği ve aldığı başarılarla gelecek için büyük umut verdi.

FİNALE İLK GÜNDEN GÖZ KIRPTI

Antalya’da gerçekleşen turnuvaya Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Takımı Antrenörü Müjdat Elmas yönetiminde çok iyi hazırlanan gençler turnuvanın ilk günden finale göz kırptılar. İlk gün Burdurspor ile karşılaşan Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı rakibi karşısında galibiyete rahat uzandı. Karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan temsilcimiz ikinci gün Ziraat Bankası’nın alt yapısını oluşturan oyunculardan kurulu olan Isparta Şakir Karaağaç Belediyespor ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün oynayan ilimiz temsilcisi Afyon Belediye Yüntaş voleybol takımı sahadan 3-0 ayrılarak adını finale yazdırdı. Temsilcimiz finalde Efeler Liginde mücadele eden Alanya Belediyespor’un altyapısını oluşturan gençlerden kurulu Alanyaspor ile eşleşti. Çok çekişmeli geçen final mücadelesinde temsilcimiz güçlü rakibi karşısında iyi mücadele etmesine rağmen sahadan 3-1 mağlup olarak turnuvada ikinci oldu.

BU GENÇLERE SAHİP ÇIKALIM

Turnuva sonrası alınan başarıyı ve oyuncularının gösterdiği performansı değerlendiren Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı antrenörü Müjdat Elmas, “Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Gençler Grup Müsabakalarına katıldık. Tüm gençlerimiz Afyonun öz çocuğu. Kadromuzda dışardan hiçbir oyuncu yok. Efeler liginden düştükten sonra yeni bir yapılanmaya gittik. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Sami Çetinaktı önderliğinde bu çocukları toparladık ve bir seçme yaptık. Kendimiz maçlar yaptık ve gruplara gittik. İlk iki maçımızı kazanarak finalde Alanyaspor ile eşleştik. Güzel çekişmeli bir maç oldu, biraz maç eksiği biraz da tecrübe eksiğimiz olmasına rağmen iyi mücadele ettik. Çocuklar adına iyi bir turnuva oldu. Bu çocuklara Afyonkarahisar halkı destek verirse ilerde çok iyi yerlere geleceklerine inanıyorum. Bu gençlere inanıyor ve güveniyorum. Bu gençler voleybol sporunu ön plana çıkaracaklar, yeter ki onlara inanıp destek versinler. Önümüzde hafta Antalya’da birinci olan takımlar Afyonkarahisar’a gelecek akabinde Türkiye finallerine ev sahipliği yapacağız” dedi.

AFYON BELEDİYE YÜNTAŞ VOLEYBOL TAKIMININ GENÇLERİ ŞU OYUNCULARDAN OLUŞUYOR:

Ömer Akdeniz, Cemal Demir, Muzaffer Çetin, Muhammet Barış Gültekin, Eyüp Samet Güneş, Zekeriya Kızılyel, Mehmet Ali Sancak, Eray Tekerek, İsmail Aydın, Raşit Baydur, Fatih Mehmet Bayram, Muhammet Hasan Tuncer, Ömer Faruk Kanlı, Osman Sağlam, Ahmet Uysal ve Mert Erguvan

Kaynak: Medya03