Belediyenin yayın organı Şehir Postası gazetesine konuşan Vali Gökmen Çiçek, tanıtım noktasındaki soruya cevap verdi.

Vali Çiçek "Aynı filmi, aynı tanıtımı yapacağız. Şu an öyle yapıyoruz, mesela bir şey çekiyoruz, ben Başkana atıyorum, Başkan bana atıyor. Ama bütün kentin bunu yapması gerekir. Oteller ayrı ayrı değil. Çünkü benim şehrimi kötü göstermeye kimsenin hakkı yok." dedi.

İşte Vali Çiçek'in açıklamaları:

"Valilik Basın Birimi ile Belediye Basın Birimindeki uyumun tüm kentte örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Ama bizim ortak tanıtım filmleri yapmamız gerekiyor. Ortak tanıtımlarımızın olması gerektiğini düşünüyorum. Her otel kendi tanıtımlarını yapıyor. Geçen gün Belediye Başkanımızla, Başkan Yardımcımızla yaptığımız toplantıda ona karar verdik. Biz şehri tanıtacağız, sadece otel tanıtmayacağız. Bizim Belediye ile kesemizde de işlerimizde de ayrılık gayrılılık yok. Aynı filmi, aynı tanıtımı yapacağız. Şu an öyle yapıyoruz, mesela bir şey çekiyoruz, ben Başkana atıyorum, Başkan bana atıyor. Ama bütün kentin bunu yapması gerekir. Oteller ayrı ayrı değil. Çünkü benim şehrimi kötü göstermeye kimsenin hakkı yok.

Tanıtım noktasında ortak tanıtım filmleri yapmalıyız. Bunu sadece Belediye ve Valiliğin yapması gerekiyor. Bazen jest yapar gibi tanıtım yapanların birçoğu ortak hedeften kaymamıza yol açıyor. Bu tanıtımın sahibi Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve bizim paydaşlarımızdır. Sosyal medya dahil kullandığımız materyallerin belli bir süzgeçten geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Aynı anda aynı zamanda düğmeye basmamız gerekiyor.  Bunu çok istiyorum, hayal ediyorum. Ortak tanıtım ajansından bahsediliyor. Ama bu konuyu Mehmet Zeybek Başkanımla birlikte en az üç dört saat, artısını eksisini değerlendirmemiz lazım."