Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Gastronomi komisyonunun hazırladığı Frigya yemek menüsünde üretilen yemekleri Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe başkanlığında gurmelerin beğenisine sunuldu.

Gurmeler arasında Afyonkarahisar Belediye Başkan yardımcısı Süleyman Karakuş, İhsaniye Kaymakamı Semih Doğanoğlu, Belediye Sosyal Kültürel İşler Md İhsan Akar, Zaftoder başkanı Ali Gümüşhan, Afbel Otel genel müdürü Muzaffer Aktan, Akrones otel genel müdürü Ünal Özgen, Haşhaşelle sahibi Süleyman Aşgın yer aldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe, "Valilik uhdesinde Ayazini çalışma grubu olarak Gastronomi komisyonunun Ayazini köyünde alan incelemesi sonucu ortaya çıkan  yemeklerin Afyonkarahisar adına büyük kazanım olduğunu" belirterek Frigya yemek menüsü için komisyon üyelerine, bu önemli çalışmayı organize ettiği için Kültür ve Turizm il müdürlüğüne, mutfağını açtığı ve katkı verdiği için belediye başkanına ve Afbel'e teşekkür etti.

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır "Valimiz Sayın Gökmen Çiçek'in talimatlarıyla yapılan bu çalışmada hep birlikte tarih yazıyoruz. Ayazini turizmini geliştirmek için sayın valimiz talimatlarıyla 10 komisyon oluşturduk. Gastronomi komisyonu Ayazini'nde yaptığı araştırmalar yaparak yemek kültürünü tespit etti. Bu bilgilere dayanarak Frigya yemeklerini oluşturdular. Başta komisyon başkanı Mustafa Sandıkçı hocamız olmak üzere Aşçılar derneği başkanı Hamza Kalkan'a, dernek üyelerine, hocalarımıza ve aşçılarımıza tek tek teşekkür ederim."dedi.