Afyonkarahisar'da, Filistin kültürünü tanıtmak amacıyla 'Filistin Temalı Uluslararası Kültür Buluşmaları' düzenlendi. Program, Pençe Kilit Harekatında şehit düşen askerlerin anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

27 Aralık Çarşamba günü Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen buluşmalar, AFSÜ ve AKÜ Genç Ofis ev sahipliğinde üniversitelerin konferans salonlarında gerçekleşti.

Buluşmalar kapsamında Filistin'in tarih ve kültürü hakkında bir panel düzenlendi. Panelde Gazze pilavı ikram edildi ve konuşmaların ardından öğrenciler arasında kahoot yarışması yapıldı.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, panelde yaptığı konuşmada Filistin'in eski bir medeniyete sahip bir ülke olduğunu belirtti ve bu buluşmalar sayesinde Filistin'in kültürel zenginliklerini daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

Kasapoğlu ayrıca, Filistin'in uzun süredir işgal ve saldırılar altında yaşadığını vurgulayarak binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve milyonlarcasının yerinden edildiğini dile getirdi. Bu durumun uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu belirtti.

Panel Filistin'in yaşadığı saldırıların sona ermesi ve bağımsızlığının elde edilmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesi çağrısıyla sona erdi.