Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, yaptığı basın açıklamasında, hem ülke genelindeki denetim eksikliklerine hem de iktidarın yetersizliğine dikkat çekti.

Çakır, açıklamalarında, son dönemde yaşanan önemli olaylar ve Türkiye’nin karşılaştığı büyük problemleri gündeme taşıdı.

Öncelikle, Bolu Kartalkaya’daki yangın faciasına değinen Başkan Çakır, yangında 78 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, denetim eksikliklerinin ne denli ciddi sonuçlar doğurduğunu vurguladı. Otellerin denetimsizliği ve yangın güvenliği önlemlerinin yetersizliği, facianın büyümesine yol açan başlıca etkenler olarak öne çıktı. Çakır, hükümetin bu tür olaylara karşı yetersiz kaldığını, otel ve turizm işletmelerinin denetlenmemesinin felakete zemin hazırladığını belirtti. Özellikle yangın çıkışlarının kapalı olması, yangın merdivenlerinin engellenmesi, duman dedektörlerinin çalışmaması gibi ihlallerin sorumlu bakanlık ve yerel yönetimler tarafından göz ardı edildiğine dikkat çekti.

Bu bağlamda, Çakır, Türkiye’deki diğer turizm tesisleri ve kamu binalarının da benzer güvenlik açıklarına sahip olup olmadığını sorguladı. Bu tür ihlallerin insan hayatı üzerindeki tehlikelerine karşı alınacak önlemler konusunda ciddi bir sorumluluk eksikliği olduğuna işaret etti. Çakır, daha fazla can kaybı yaşanmadan denetimlerin sıkılaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Ümit Özdağ'a DEM Parti'ye hakaretten dava açıldı!.. Ümit Özdağ'a DEM Parti'ye hakaretten dava açıldı!..

Afyonkarahisar İl Başkanı, Kartalkaya’daki facia sonrası iktidarın sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini, felakete dair soruşturmanın gerekliliğine vurgu yaparak, görevini ihmal eden yetkililerin istifa etmeleri gerektiğini belirtti. Yeniden Refah Partisi’nin bu konuda herhangi bir geri adım atmayacağını ve gerçeklerin karartılmasına karşı her zaman tavır alacaklarını ifade etti.

Bir diğer önemli konu ise, Türkiye’nin deprem gerçeği ve bu konuda yapılan hazırlıkların yetersizliğiydi. Çakır, özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından, depreme dayanıklı yapılaşma ve afet öncesi hazırlıkların hala yeterli seviyeye ulaşmadığını vurguladı. Çürük binaların kentsel dönüşüm sürecine sokulmadığını, sel felaketlerine karşı gerekli önlemlerin alınmadığını belirterek, bu eksikliklerin bir sonraki afetin büyük bir felakete yol açmasına neden olabileceğini belirtti.

Başkan Çakır, ayrıca Türkiye'deki emekli maaşları ve çalışanların hakları konusunda da sert eleştirilerde bulundu. 2024 yılı emekli maaşlarının 2023 yılına göre yüzde 30 daha düşük olacağını belirterek, emeklilerin geçim sıkıntısının her geçen gün arttığını vurguladı. Çalışanların ise prim ödemeleri ve maaş kesintilerinin enflasyon karşısında ezildiğini, hükümetin emeklilerle ilgili adaletli bir düzenleme yapmadığını söyledi.

Çakır, devlet bütçesinin kötü yönetilmesinin çalışanların ve emeklilerin haklarının gasp edilmesine neden olduğunu belirterek, bu durumun sorumlusunun çalışanlar değil, bakanların kötü politikaları olduğunu dile getirdi. Emeklilerin haklarının gasp edilmesine karşı Yeniden Refah Partisi’nin mücadeleye devam edeceğini ve bu konuda iktidar ile sandıkta hesaplaşacaklarını ifade etti.

Son olarak, Çakır, ülkedeki ekonomik kriz ve sosyal adaletsizliğin her geçen gün arttığını, dar gelirli vatandaşların bu yükü daha fazla taşıyamayacak noktaya geldiğini belirterek, Yeniden Refah Partisi olarak bu sorunların çözülmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi.

Bu açıklamalar, özellikle hükümetin denetim ve afetlere karşı hazırlık eksiklikleri konusunda ciddi eleştiriler içeren bir mesaj verdi. Çakır’ın, hem yangın faciası hem de emekli maaşlarındaki adaletsizlik gibi toplumsal sorunlar karşısında duyduğu endişe, Yeniden Refah Partisi’nin yaklaşan seçimlere yönelik politikalarını şekillendirecek gibi görünüyor.