Bir belediye başkan adayının, şehitlerin temsil edildiği bir dernekte klip çekmesine tepki gösteren MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, “Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanları ayıplıyor ve kınıyorum” dedi.

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, isim vermeden İYİ Parti adayı Mahmut Koçak'ın şehitlerin temsil edildiği bir dernekte klip çekmesine tepki gösterdi.



Çetinkaya, “Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanları ayıplıyor ve kınıyorum” dedi. Çeinkaya, “Son 1 aya girdiğim seçim sürecinde birbirimize kardeşce bakmalıyız. Bu bir hizmet yarışı olmalıdır. Bu yarış içerisinde adaba ve edebe dikkat etmeliyiz. Türk Milletinin bazı kutsalları vardır. Bu kutsalları kimsenin çiğnemesine müsaade etmeyiz. Ben fotoğraf çeken arkadaşlara masada yemek varken asla fotoğraf çektirmem, cami de veya cami çıkışında ve namaz kılarken asla fotoğraf çekilmeyecek diyen belediye başkan adayıyım. Ben aynı zamanda yanımdaki arkadaşlarım şahittir. Şehitler derneğine gittiğimizde dernek başkanına ‘Biz buraya oy için gelmedik. Buraya oy için gelen şehitler kutsaldır. Kutsallarımıza oy için siyasi çıkar için kullananlar ahlaksızdır’ diyerek sohbet etmiştik. Ama son zamanlarda bizim şehit veren siyasi hareket olduğumuzu da düşünürseniz. Şehitlerimizin temsil edildiği bir dernekte seçim klibi çekilmesini ayıplıyorum ve kınıyorum. Kim olursa olsun. Bunu yapan MHP’li birisi dahi olsa bunu söylemekten asla geri durmayız” ifadelerini kullandı.