Dr. Hasan Arslan’dan Dijital Dünya Uyarısı: "Yüzme Bilmeyen Çocuğu Okyanusa Salmak Gibi"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, TBMM Meclis Araştırma Komisyonu’nda çocukların dijital güvenliğine dair çarpıcı bir benzetmede bulundu. Arslan, kontrolsüz internet kullanımını okyanusa salınan savunmasız bir çocuğa benzeterek acil önlem çağrısı yaptı.

Okul Güvenliği ve Rehberlik Vurgusu

Aynı zamanda Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olan Dr. Hasan Arslan, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan üzücü olayları hatırlatarak konuşmasına başladı. Eğitim sistemindeki güvenlik ve denetim mekanizmalarının güncellenmesi gerektiğini belirten Arslan, okulların sadece akademik eğitim alanı değil, aynı zamanda çocukların psikolojik ve ahlaki gelişimlerini koruyan "güvenli kaleler" olması gerektiğini ifade etti.

Şehidimizin kızı yeni başkan!..
Şehidimizin kızı yeni başkan!..
İçeriği Görüntüle

Dijital Tehlikelere "Okyanus" Benzetmesi

Çocukların siber zorbalık ve zararlı içeriklerle baş başa bırakılmasının telafisi güç sonuçlar doğuracağını söyleyen Milletvekili Arslan, ebeveynlere ve kurumlara şu sözlerle seslendi:

"Çocuklarımızın dijital dünyada kuralsız ve düzenleme olmadan gezinmesini; yüzme bilmeyen bir çocuğun dalgalı bir denize, hatta okyanusa salıverilmesine benzetiyorum. Bu kontrolsüzlük, geleceğimiz olan evlatlarımızın gelişimini tehdit etmektedir."

"Sorunlar Kağıt Üzerinde Kalmamalı"

Komisyonun temel amacının hem fiziksel hem de dijital tehditlere karşı köklü ve bütüncül çözümler üretmek olduğunu vurgulayan Dr. Hasan Arslan, tespit edilen sorunların hızlıca uygulamaya geçirilmesi gerektiğini hatırlattı. Arslan, çocukların maruz kaldığı her riskin Türkiye’nin geleceğine yönelik bir tehdit olduğunu belirterek, tüm kurumları kararlı ve sürdürülebilir politikalar geliştirmeye davet etti.

Milletvekili Arslan’ın Çözüm Yol Haritası

  • Yapısal Reform: Eğitimde denetim ve rehberlik mekanizmalarının sil baştan düzenlenmesi.

  • Dijital Okuryazarlık: Ailelerin ve çocukların siber dünyadaki risklere karşı bilinçlendirilmesi.

  • Bütüncül Koruma: Fiziksel okul güvenliği ile dijital güvenliğin bir bütün olarak ele alınması.

Dr. Hasan Arslan, AK Parti Afyonkarahisar, dijital güvenlik, çocuklarda internet kullanımı, Meclis Araştırma Komisyonu, siber zorbalık önlemleri.