CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’ndan Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusu
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, eski AKP milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın açıklamalarına ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.
Erhan, yaptığı yazılı açıklamada, Çamlı’nın Cumhuriyet’in temel değerlerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik ifadelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.
Faruk Duha Erhan açıklamasında, “Artık ne söylediğini kendi bile bilmeyen ve her geçen gün yaptığı yanlışın dozunu artıran Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik bu açık saldırıya rağmen, bugüne kadar somut bir soruşturma dahi başlatılmamıştır” ifadelerini kullandı.
“Cezasızlık algısı anayasal düzene zarar veriyor”
Erhan, bu tür ağır ve sistematik saldırıların karşılıksız kalmasının yalnızca bireysel cezasızlığa yol açmadığını, aynı zamanda Anayasal düzenin korumasız kalması anlamına geldiğini vurguladı.
Açıklamasında, “Hukuk devleti ilkesinin gereği olan etkili soruşturma yükümlülüğü yerine getirilmediğinde, Cumhuriyet karşıtı söylemler cesaretlenmekte; benzer fiillerin tekrarının önü açılmaktadır. Bu sessizlik, kamu vicdanında derin bir yarılma yaratmakta ve yargıya olan güveni sarsmaktadır” dedi.
“Etkin bir soruşturma yürütülmesini bekliyoruz”
CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, söz konusu suç duyurusuyla birlikte yargıdan etkin ve ivedi bir soruşturma süreci başlatmasını beklediklerini belirtti. Açıklama, kamuoyunda da geniş yankı buldu.