CHP Afyonkasrahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, "Büyük Taarruz’un ve Zaferin 100. Yılını kutluyoruz. " dedi ve ekledi: "CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak, bu önemli haftada oldukça yoğun ve etkili bir programı başarıyla gerçekleştirdik..."
Görgöz, açıklamasında şunları söyledi:
"Şuhut-Çakırözü Köyünden, Kocatepe’ye, Atatürk’ün çıktığı yoldan yürüyerek, Atamızın manevi huzurunda bulunmak, 100 yıl önce gerçekleşen o görkemli geçmişimizi olabildiğince yaşamak bizler için çok önemli ve onur vericiydi.
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Baş Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Sayın Erdoğan Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, CHP MYK Üyeleri Onursal Adıgüzel, Gülizar Biçer Karaca, Seyit Torun, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, PM Üyesi ve İstanbul milletvekili Özgür Karabat, PM üyelerimiz, milletvekillerimiz, il-ilçe belediye başkanlarımız, CHP İl ve ilçe başkanlarımız, Gençlik Kolları Genel Başkanı ve MYK Üyeleri, Kadın Kolları MYK üyesi ve başkanları, DP milletvekili Cemal Enginyurt, bu önemli etkinliğimize birebir katılarak orada bulunan 10 binlerce insanımızla birlikte o gurur verici tarihimize unutulmayacak bir not düşmüşlerdir.
Ayrıca, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya gelen Millet İttifakının tüm il başkanlarına teşekkür ediyorum.
Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte, ilk önce şehrimizin göbeğinde bulunan ve restorasyonu bir türlü yapılmayan, Zafer Müzesine giderek bir takım incelemelerde bulunduk.
Sonrasında saat 22:30 da Şuhut ilçemize gittik ve Şuhut’ta çok yoğun bir kalabalıkla karşılandık. Akabinde Şuhut Atatürk Evini ziyaret ettik. CHP ve DP Genel Başkanları Atatürk Evinde bulunan Anı Defterine düşüncelerini yazarak imzaladılar.
Daha sonra da o şanlı yürüyüş için Çakırözü köyüne geçtik ve yürüyüşü başlattık.
CHP ve DP Genel Başkanlarımız, değerli misafirlerimizle birlikte, iyi bir tempoda 14 km yolun tamamını yürüdük.
Bu yürüyüşte yaşadığımız heyecanı ve değerli anları hiçbir zaman unutmayacağız.
Sabah, Büyük Taarruzun başladığı saatte Kocatepe’de Atamızın Anıtına çelengimizi bıraktık.
Oradan Büyükkalecik beldemizdeki Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliğine ziyaret ettik.
Sonrasında ise İsçehisar/ Doğanlar köyündeki Giresunlular Şehitliğine geçerek ziyarette bulunduk. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.
Bu önemli ve yoğun programın gerçekleşmesine emeği geçen yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Değerli katılımlarıyla bizleri onurlandıran Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, DP Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal’a ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz. "