Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerlerini yeni nesillere aktarmak adına  Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Masallarla Afyonkarahisar" yarışması için kullanılan afişte Afyonkarahisar'la ilgili tarihi ve kültürel bir tane bile sembolün kullanılmaması tepkiyle karşılandı.



Amacı, "Afyonkarahisar'ın kültürel değerlerinin masallarda yaşatılmasını sağlamak" olarak açıklanan yarışmaya katılacak eserlerde Afyonkarahisar'ın tarihi ve kültürel yerlerinin, geleneksel el sanatlarımızın kullanılmasını isteniyor. 



Dünyaca ünlü Ezop Masalları'nın kahramanının Emirdağ ilçesinde bulunan Amorium Antik Kenti'nde yaşadığını belirten uzmanlar, afitşte en azından bu sembol kullanılabilirdi dediler.



Afişin, internet ortamından sağlanan kalıp bir vektörle yapıldığını kaydeden tasarımcılar "madem ki Afyonkarahisar kültürünü, tarihini, değerlerini masallarla tanıtmak istiyorsunuz; neden yüzlerce adet basılan, internet ortamında onbinlerce kişiye ulaşacak olan tanıtım afişinizde Afyonkarahisar'la ilgili bir tane öge yok. Şato var, tek boynuzlu at var, peri kızının asası var, Afyon'la ilgisi olmayan bir sürü sembol var. En azından şato yerine Afyon Kalesi, Frig Vadisi, Gazlıgöl'ün sembol kahramanı ve masallara konu olan Midas'ın kulakları kullanılabilirdi" diyerek tepkileri dile getirdiler.