Hatay ve Kütahya’da yıllar içerisinde gizemli bir şekilde ortadan kaybolan kişilerin dosyalarını yeniden incelemeye alan güvenlik güçleri, tüyler ürperten bir seri cinayet gerçeğiyle karşılaştı. Adalet Bakanlığı bünyesindeki Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen geniş çaplı soruşturma, 42 yaşındaki Yaşar Tekeli’nin farklı tarihlerde eniştesini, sevgilisini ve öz yeğenini katlettiğini gözler önüne serdi.

İLK CİNAYET 2011'DE BAŞLADI
Korkunç olaylar zinciri, 2011 yılında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde başladı. 59 yaşındaki Mehmet Uyğur’un bir akarsu kenarında gömülü halde bulunmasıyla başlayan süreç, 2018 yılında derinleştirildi. Yapılan araştırmalar neticesinde; Mehmet Uyğur’un eşi Hatice Uyğur, kayınbiraderi Yaşar Tekeli ve Tekeli’nin sevgilisi olduğu iddia edilen gelini Selbi Uyğur tarafından iş birliğiyle öldürüldüğü belirlendi. Operasyon kapsamında Hatice Uyğur tutuklanırken, Yaşar Tekeli adli kontrolle serbest bırakılmış, Selbi Uyğur ise sırra kadem basmıştı.

PORTAKAL BAHÇESİNDE 15 GÜNLÜK KAZI
Kayıp olarak aranan Selbi Uyğur’un dosyasını yeniden masaya yatıran uzman ekipler, cezaevinde bulunan Hatice Uyğur’un ifadesini aldı. Suçunu itiraf eden Hatice Uyğur; kardeşi Yaşar Tekeli ve başka bir suçtan tutuklu olan O.Ç. ile birlikte Selbi Uyğur’u öldürdüklerini itiraf etti. Şüphelilerin yer göstermesi üzerine Dörtyol’daki bir portakal bahçesinde 15 gün süren kazı çalışmaları yapıldı. Adli Tıp Kurumu, çıkarılan kemiklerin 2012 yılından beri kayıp olan Selbi Uyğur’a ait olduğunu kesinleştirdi.

KÜTAHYA’DA KUYUDA BETONLANMIŞ CESET
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Yaşar Tekeli’nin serbest kaldıktan sonra yerleştiği Kütahya’da da dehşet saçtığını saptadı. Tekeli’nin, 2023 yılından beri kayıp olan 19 yaşındaki yeğeni Nagihan Uyğur’u cinsel saldırıda bulunduktan sonra öldürdüğü belirlendi.
Olayın detaylarına göre; durumu fark eden şüphelilerin, genç kızı iple boğarak öldürdüğü ve cenazeyi Börekçiler Mahallesi’ndeki evin bahçesinde bulunan kuyuya atıp üzerini betonla kapattığı ortaya çıktı. AFAD ve olay yeri inceleme ekiplerinin yoğun çabasıyla kuyudan çıkarılan cenaze, yapılan DNA testleri sonucu Nagihan Uyğur’a ait olduğu teyit edildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan Yaşar Tekeli ve beraberindeki şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Next






