Aniden bastıran ve misket büyüklüğüne ulaşan dolu yağışı sonrası gözler, bölgenin can damarı olan ekili ve dikili tarım arazilerine çevrildi. Yağışın durmasının hemen ardından Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri teyakkuza geçerek doludan etkilenen bölgelerde inceleme başlattı.

Ezanı Güzel Okuma Yarışması Sonuçlandı
Ezanı Güzel Okuma Yarışması Sonuçlandı
İçeriği Görüntüle

Uzman ekiplerin, tarlalarda meydana gelen olası ürün kayıplarını ve zararları belirlemek amacıyla sahada hasar tespit çalışmaları yürüttüğü öğrenildi. Yağıştan etkilenen mahsulün durumu ve ekonomik zararın boyutu, yapılacak bu detaylı saha incelemelerinin ardından netlik kazanacak.

Sağanak 2

Yaz Ortasında Kış Manzarası: Cep Telefonu Kameralarına Yansıdı

Özellikle Çıkrık, İhsaniye ve Sinanpaşa üçgeninde etkili olan afet, geride kış manzarasını andıran görüntüler bıraktı. Yol kenarları, yeşil alanlar ve ekili arazilerin tamamen beyaza büründüğü o anlar, çevre köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla cep telefonu kameralarına kaydedildi. Açık alanlarda yakalanan çok sayıda vatandaş ve sürücü ise sığınacak yer arayarak zor anlar yaşadı.

Yetkililerden Yeni Yağış Uyarısı!

Meteoroloji yetkililerinden alınan son verilere göre, Afyonkarahisar ve çevresinde lokal sağanak ile dolu yağışı riskinin yer yer devam etmesi bekleniyor. İl Tarım yetkilileri ve yerel yönetimler, üreticileri ve vatandaşları olumsuz hava koşullarına, ani sel, su baskını ve yeni bir dolu riskine karşı temkinli olmaları konusunda önemle uyarıyor.