İki sezon Afyon Belediye'de forma giyen ve karakteri ile gönüllerde taht kuran başarılı basketbolcu Altan Erol, son olarak gittiği Merkez Efendi Belediye formasında kariyerinde ilk defa Disiplin Kuruluna sevk edildi.



Basketfaul yazarı Necip Kapanlı bu olayı şöyle yazdı:



"Yaşı bizlerden çok küçük de olsa yaptıkları işler ve özellikle davranışları nedeniyle saygı duyduklarımız vardır. Benim için Altan Erol o kategoridedir. Kendisiyle 2 yıl da birlikte çalışma fırsatım oldu.



Bugüne kadar ne ben, ne takım arkadaşları, ne rakipleri O'nun ağzından en ufak kötü bir kelime veya karşı tarafı sinirlendirecek bir hareket yaptığına şahit olmamışıztır. Centilmenlik ödülü verilecek olsa açık ara çoğunluğun adayı olur.



18'i BSL ve TBL'de olmak üzere 23 yıldır sahalarda olan Altan Erol kariyerinde ilk kez Disiplin Kurulu'na sevkedildi. 



Fethiye Belediyesi-Merkezefendi Belediyesi maçında Altan'la ilgili olarak Federasyon Temsilcisi ne gördü, ne işitti? Bilmiyorum ama yanıldığından eminim. Kalabalık bir maçta tribünlerden veya rakip benchten gelebilecek tepkiler duyulmayabilir ama syircisiz maçta etkisi daha fazla olur. Öğrendiğim kadarı ile karşılaşmanın gerilmi sırasında Altan'ın kendisine yönelik tepkiye eliyle, "Yapmayın" dercesine hareketini temsilci tahrik edici bulmuş. 
Tertemiz bir sicile sahip olan Altan'a bir ihtar cezası verilmesi dahi hata olur. Bu cezaya Altan'ı biraz tanıyan kimse de inanmaz. Keşke hepimiz onun kadar efendi olabilsek...(Necip Kapanlı)