AKILLI HASTANE NEDEN AÇILAMIYOR? 
 
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin YILMAZ, “AKP hükümetinin 9 yıllık iktidarı döneminde sağlıkta ilimizin yüzü bir türlü gülmedi. Böbrek satan, ameliyat sonrası gözlerini kaybeden insanlarımız ile Türkiye gündemine olumsuz bir imaj bırakıldı. Hükümetin yıllardır uyguladığı yanlış sağlık politikaları ilimizde de ciddi sıkıntılara yol açtı. Hastanelerimizde uzman hekim bulamaz olduk. Hastanelerimizin fiziki durumlarında iyileştirme yapılmadığından hastalarımız çok ciddi sıkıntılar çekmektedir. Devlet hastanemiz ve eski SSK hastanemiz birleştirilmesi bile bu sorunu çözmeye yetmedi” dedi. 
  Milletvekili Kemalettin YILMAZ sözlerini şu şekilde sürdürdü, Akp li vekillerimizde her bayram müjdelerinden birisinde önce dediler Bölge Hastanesini ilimize yapıyoruz. Sonra bölge hastanesi adı unutuldu Türkiye’nin 8. akıllı hastanesini ilimize kazandırıyoruz dediklerini belirterek, Mevcut hastanelerin değerli arazileri TOKİ ye devredilmek şartı ile 400 yataklı Afyonkarahisar Devlet Hastanesini ihale ettiler ve inşaat başlandı. Hızlı da ilerlendi inşaatta nisan ayında açılacak denen hastane dışarıdan bitti görünmesine rağmen bir türlü hizmete açılamadı. Açılışın gecikmesi  nedeni ile de kamuoyunda hastanenin inşaat kalitesinden zeminin problemli  olduğuna kadar bir çok söylenti ortalarda gezmeye başladığını söyledi. 
  Sn bakanımız Veysel EROĞLU ‘da aradan aylar geçtikten sonra basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte yaptığı hastane ziyaretinde AKP li bakanlarda görülen  ‘’ DEPREM UZMANLIĞI’’ ile bu hastanenin 10 şiddetinde depreme dayanacak kalitede olduğunu ve açılmaya hazır olduğunu beyan ettiğini söyleyen YILMAZ, “Hastanemizin bütün afetlere dayanıklı olmasını ve bir an evvel hizmete girmesini biz kendilerinden daha  çok isteriz. Ancak burada  ciddi bir çelişki var.Hastane  inşaatı ile  ilgili  İl Genel Meclisimiz söylentileri inceletmek için Çevre ve Sağlık Komisyonundan bir inceleme yapmasını istemiştir.Akp li üyelerinde içinde olduğu komisyon 12.07.2011 tarihinde hastane inşaatını yerinde inceleyip şu aksakları tespit etmiştir” dedi.  1-Bodrum katta su basmasından dolayı nem ve rutubete dayalı boya ve sıvaların döküldüğü. 2-Taban ve yer döşemelerinde nemlenme olduğu 3-Mutfak soğuk hava depolarının  kapılarının nem ve su basmasından dolayı 90 derece açılmadığı. 4-Mutfak asma tavanlarının ekli ve parçalı  yapıldığı için elden geçirilmesi gerektiği 5-Bodrum katta bulunan garaj ve mutfağın drenaj sisteminin yetersiz olduğu 6-Çevre düzenlemesi yapılan alanda yağmur sonrası  göçükler oluştuğu 7-Yangın kapılarında hasarın olduğu 8-Konferans salonu dış giriş merdivenlerinin çökmüş olması 9-Tüm binanın dış andazit kaplamalarında izolasyon sorunu olduğu 10-Çatı  kaplamalarında kırıkların olduğu ve yağmur suyu giderlerinin yeterli olmadığı için tavanlarda su akıntılarının olduğu 11-Binanın tüm kapı ve pencerelerinde sorun olduğu 12-Sterilizasyon ünitesi için temiz ve pis su bağlantılarının olmadığı- buharlı  su yalıtımı için uygun gider yapılmadığı   Gibi bir çok eksiklik tespit edilmiştir. Komisyon 02.09.2011 tarihinde tekrar hastane inşaatını incelemeye gittiklerinde eksiklerinin giderilmediğini belirten raporlarını il genel meclisine sunmuştur. 
 
  Milletvekili YILMAZ, “Hastane açılmadan bu gibi sorunların olması akla mantığa uygun değildir, Akıllı hastane olarak her ortamda reklamlar yapılan hastane de yoğun yağmurlar neticesinde bilgi işlemin çöktüğünü, yoğun bakım ünitelerinin hasar gördüğünü düşünmek bile  korkutucu.  Görünen köy kılavuz istemez. Birkaç  defa kendimde hastanenin dışını gezdim. Dışarıdan bakıldığında bile kaplamaların duvarların nem aldığı çeşitli makyajlarla sıkıntıların gizlenmeye çalışıldığını görebilirsiniz. 100 milyon lira civarlarında para harcanan Akıllı  Hastanede gözlenen eksikler gizlenmeye makyajlanmaya çalışılarak mütahit firmadan hastanenin kabulü yapılmak üzeredir. Bundan sonra sorunlar Afyonkarahisar halkının başına yıkılacak insanlarımız mağdur edilecek en ufak yağmurda hastane kullanılamayacak hale gelecektir.Her şeyden değerli olan insan hayatı siyasi ikbal uğruna tehlikeye atılamaz.Bunun vebal ve sorumluluğu bütün bürokratlar kadar bu işin doğru dürüst yapılmasını sağlayamayan siyasilerinde olacaktır” şeklinde konuştu. 
  YILMAZ, “Bu sebeple hastane devir alınmadan önce mutlaka zemin etüdü, deprem testleri komisyon raporlarında belirtilen eksiklikler ve projeye aykırı olan durumların tespit edilmesi çözülebilecek sorunlar ise bir an önce çözülmesi daha ciddi bir sorun var ise kamuoyunun derhal bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyerek,  Konuyu TBMM ve bütün kamuoyunda takip etmeye devam edeceğim. Hiç  kimsenin Afyonkarahisarlı yı oyalamaya halkının sağlığını hiçe saymaya hakkı yoktur.  Mademki her şey tamam, hastane hizmete hazır (!)  kesin ve net bir cevap bekliyorum hastane ne zaman açılacak?” dedi. 
  Kemalettin YILMAZ  MHP Afyonkarahisar Milletvekili