Afyonspor Menemenspor Maç Kritiği Lokman ÖZKUL

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Afyonspor Menemenspor Maç Kritiği

Lokman ÖZKUL

 Afyonspor 20 Kasım Pazar günü saat 14'te zafer Stadyumu’nda serin bir havada Menemenspor ile karşı karşıya geldi. Önceki dizilişlerine uygun bir şekilde sahada yer aldı Afyonspor.

Stoper ikilisi olarak Eren ve Şiyar’ı gördük. Olcay Şahan ön libero da yer alıyordu bazen stoperlerin arasına giriyordu. Olcay Şahan'ın geride yer alması takımın hücum gücünü azaltıyor. Orta sahada Olcay Şahan'ın pozisyonunu üstlenebilecek bir oyuncu yok. Uygar Mert Zeybek var ama o da beklentilerden oldukça uzakta inşallah kısa sürede toparlanır. Orta sahada genç oyuncular Kaan Baysal ve Mustafa Özbay’ı gördük onlar çalışıyor çırpınıyor lakin orta sahada özellikle oyun kurucu pozisyonunda inisiyatif alabilecek durumda değiller. Maç değerlendirmesine geçmeden özellikle şunu ifade etmek istiyorum: Özellikle iç saha maçlarında Kaptan Olcay mutlaka orta sahada oyun kurucu pozisyonunda yer almalı ve oyunu sağlı sollu ve dikine yönlendirmelidir. Aksi halde takımın verimliliği düşecektir düşüyor da. Dünkü maçta da ikinci yarı topla birlikte rakip ceza sahasına yöneldi, Atakan'a neredeyse al da at dercesine topu ulaştırdı lakin Atakan’ın cılız vuruşu rakip kalecide kaldı. Olcay'ı verimli kullanmak istiyorsak mutlaka bu pozisyonda değerlendirmemiz gerekiyor.

Menemenspor maçına Afyonspor hızlı başladı 8. dakikada öne geçebilirdi. Kaan Baysal 18 içinde çok net kafa vuruşu yaptı top kaleci tarafından kornere gönderildi. Kaan burada kalecinin üstü dışında nereye vursa goldü. Bunun dışında bazı pozisyonlarda bulundu yalnız değerlendirilemedi. Menemenspor TFF 1.Ligten gelmiş bu sene kadroyu gençleştirmiş,  Altay patentli bazı sporcuların da bulunduğu, kaptanlığını  geçen seneki oyuncumuz  Ferhat Çulcuoğlu’nun yaptığı bir takım.  Onlar da maçta bazı pozisyonlar  buldular bu pozisyonlarda kalecimiz Anıl ve savunmamız başarılıydı. 

İkinci yarıda Yavuz’un asisti ve Atakan’ın golüyle durum 1- 0 Afyonspor lehine iken 75. dakikada penaltı atışından da yararlanamadı konuk ekip.  Son dakikalarda beraberlik golünü bulmak için  şuursuzca bastırdılar o dakikalarda da kalelerinde pozisyon verdiler. Maçın sonlarına doğru oyuna dahil olan genç Eray ve Berat ciddi pozisyonlar buldular.  Bunlardan birinde Eray'ın soldan güzel ortasına Berat uçarak harika bir kafa vuruşu yaptı top hemen direğin dibinden auta çıktı ve nihayet uzatmaların son dakikasında yine  Eray ve Berat işbirliği  ikinci golü getirdi, bu golden sonra da hakem maçı bitirdi. 

Afyonspor bu galibiyetle rahat bir nefes aldı.  Taraftarların karamsarlığa girmesine gerek yok.  Lider sırada bulunan takımla 2 galibiyet yani 6 puan fark var.  Bu gurupta her şey olabilir.  Her takım her takımı yenebilecek  düzeyde bazı istisnalar hariç . İç sahada ki Amed ve Erzincanspor maçları alınabilmiş olsaydı takım şimdi kafada olacaktı.

Lig uzun, taraftarın takımına güvenmesi gerekiyor. Hep destek tam destek anlayışıyla Afyonspor'un desteklenmesi şehrimizin ve takımımızın menfaatine olacaktır. İç saha maçlarında tribünleri doldurmamız gerekiyor geçen sene olduğu gibi.  Biz takımımıza desteğimizi gösterirsek takımımız daha başarılı olacaktır. Önümüzde Ispartaspor maçı var bu maçta takımımıza başarılar diliyoruz. 

Oradan da bir galibiyet bekliyor ve üst sıralara doğru tırmanışınımızı sürdürmek istiyoruz. Oyun kurgusu ile ilgili son olarak şunu söylemek istiyorum.  Santrafor da Ege çok istekli, çok çalışıyor yalnız bu pozisyonda tecrübesiyle de Berat Tosun'un değerlendirilmesi daha uygun olur diye düşünüyorum… 

 Lokman Özkul

 Spor Yazarı ve Yorumcu

 lokmanozkul@gmail.com