Afyonsporhaber Spor Yazarı ve Yorumcusu Lokman Özkul, Afyonspor'un son haftalarını kaleme aldı...

İŞTE O YAZI...

Afyonspor onurlu bir duruşla  küme düşmeme mücadelesi veriyor. Son 4 haftaya girdik. Çok kritik maçlar var bunlardan ilki yarın (pazar 15.00) Ankara Demirspor’la. Bütün taraftarlarımızı bu zorlu mücadeleye bekliyoruz. Hep destek tam destek düsturuyla maçın başından sonuna kadar takımımızı destekleyelim.

Ankara Demirspor ligde rahat bir konumda. Şu anda herhangi bir iddiası yok. Play off potasından uzaklaştılar onun için rahat olmaları bizim için bir avantaj olabilir. Üç takım küme düştü zaten dördüncü takım olmamak için bu maç son derece büyük önem arz ediyor.

Taşoluk, milli güreşçi fabrikası gibi oldu Taşoluk, milli güreşçi fabrikası gibi oldu

Zonguldak Kömürspor aradaki farkı 6 puana indirdi. Bu hafta evlerinde küme düşmüş Adıyamanspor ile oynayacaklar onun için üç puanları garanti gibi. Biz de bu maçı alıp puan farkını koruyup son üç haftaya rahat girmeliyiz son iki maçımızdan ikisi Bursaspor ve Adıyamanspor ile.

Biz kendi göbeğimizi kendimiz keselim, Ankara Demirspor’u yenip işimize bakalım. Bu takımı yenmek için Çanakkale Geçilmez’ oyun anlayışını bırakalım. Elbette iyi savunma yapalım, orta sahayı dirençli tutalım, Sefa gibi kırılgan oyuncuları bu maçta 11 de tercih etmeyelim. Forvet hattını kenarlarda, Bedirhan, Mustafa Erkasap, santraforda da kafa toplarına çok iyi hakim olan, top indiren, rakip savunmayı yıldıran Umut Yaşar Keçeci’den oluşturalım benim düşüncem. Altınordu maçının ilk yarısında bu düzen iyi sonuç verdi aktiftik pozisyonlarda bulduk.

İkinci yarı Umut Yaşar’ın alınması ve savunmacı anlayış bizi kendi yarı alanımıza hapsetti nitekim golleri de yedik ve maçtan mağlup ayrıldık. Hasan Erkin hocanın bu maçı kazanma odaklı oynatacağını düşünüyorum eğer bu şekilde oynanırsa maç kazanılacaktır. Oyuncularımızdan büyük bir özveri bekliyor ve bu maçtan galibiyetle ayrılmalarını diliyoruz.

Başarılar Afyonspor..


Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu