Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Cumhuriyet Mahallesinde faaliyet gösteren Afyonkarahisar Gençlik Merkezi AKU Türkçe Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencilerini ağırladı.

05.12.2018 tarihinde TÖMER öğrencileri ve sorumlu öğretim görevlisi Afyonkarahisar Gençlik Merkezini ziyaret ettiler. Yapılan ziyaret kapsamında Gençlik liderleri tarafından katılımcılara Gençlik ve Spor Bakanlığının Projeleri ve Afyonkarahisar Gençlik Merkezi bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Akabinde Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübü Eğitmeni Usta Öğretici Ömer Faruk Barış tarafından gençlerle Ebru ve Hat alanında atölye çalışması gerçekleştirdi. Yapılan atölye çalışması kapsamında Ebru ve Hat Sanatlarının tarihsel gelişimi, Türk Kültüründeki yeri ve önemi ile ilgili kısaca bilgi verildikten sonra uygulamalı olarak eğitim verildi. Ebru ve Hat sanatı alanında ilk defa uygulamalar yapan gençler için keyifli bir faaliyet olmuştur.

Yapılan faaliyet ile yurt dışından ülkemize gelen gençler hem Afyonkarahisar gençlik Merkezindeki faaliyetleri yerinde görme imkanı bulmuşlar hem de Türk Kültürünün önemli sanatlarından Hat ve Ebru ile tanışma fırsatı bulmuşlardır. Türk dilini ve kültürünü gerçekleştirdiği eğitim ve kültürel faaliyetlerle dünyanın dört bir köşesine taşıyan TÖMER’İ ve Eğitmenimizi kutluyoruz. Benzer çalışmalarda yer almak isteyen gençlerimizi Cumhuriyet Mahallesinde faaliyet gösteren Afyonkarahisar Gençlik Merkezine bekliyoruz.