Afyonkarahisar Valiliği, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın arasında önemli bir görüşme gerçekleştirildiğini duyurdu.


Toplantının ana gündem maddesi, Afyonkarahisar'ın tarım ve orman sektöründeki etkinliği ve geliştirilmesi gereken alanlar oldu.

Vali Yiğitbaşı ve Bölge Müdürü Çılgın, bölgesel tarım stratejileri, kırsal alanda sürdürülebilir büyüme, çiftçilere sağlanan destekler ve bölgenin önde gelen tarım ürünleri üzerine görüş alışverişinde bulundu.


Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın tarım için sahip olduğu zengin ve verimli arazilere ve bu kaynakların korunmasıyla etkin kullanımına dikkat çekti. Buna ek olarak, tarım ve ormancılığın iyileştirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlayacak projelerin de değerlendirildiği belirtildi.


5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın tarafından, Afyonkarahisar'ın tarımsal ve ormancılık açısından taşıdığı önem ve bu bağlamda gerçekleştirilecek ortak çalışmaların önemi vurgulandı.


Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yapılan toplantı, ilin tarımsal ve ormancılık faaliyetlerine katkı sağlama ve mevcut iş birliklerini daha da kuvvetlendirme adına umut verici sonuçlar doğurabilecek nitelikte olarak değerlendiriliyor.


RTURK