Baro genel kurulunda iki liste yarışacak 
Yenilikçi  Avukatlar

Afyonkarahisar  Barosunun 6-7 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak olan olağan genel  kurulunda mevcut başkan Av. Turgay Şahin’in karşısına “Yenilikçi Avukatlar” sloganı ile Av. Yalçın Düzağaç  aday oldu

4 Dönemdir Afyonkarahisar Baro Başkanlığı görevini yürüten Av. Turgay Şahin 6-7 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak olan Afyonkarahisar Baro Başkanlığı seçiminde başkanlığa yeniden aday oldu. Afyonkarahisar Baro Başkanlığı seçiminde Başkan Av. Turgay Şahin’in karşısına “Yenilikçi Avukatlar” sloganı ile Av. Yalçın Düzağaç önderliğinde yeni grup Baro yönetime talip oldu.

YENİLİKÇİLERDE KİMLER VAR?

ODAK’ın edindiği bilgilere göre Av. Yalçın Düzağaç’ın başkan adayı olduğu “Yenilikçi Avukatlar” grubunda  Avukatlar Serdar Avcı, Murat Çelikbaş, Selim Tokatlı, Mert Sevilmiş, Hakan Ayçiçek, Fikret Aydoğdu, Nesrin Çelikbilik , Derya Yılmaz gibi isimlerin yönetim kurulu listesinde yer aldığı öğrenilirken, mevcut Başkan Av. Turgay Şahin’in ise uzun süredir birlikte görev yaptığı mevcut isimlerle seçime gireceği bilgileri avukatlar arasında konuşuluyor.

BAŞKAN ÇOBAN OY KULLANAMAYACAK        

Afyonkarahisar Barosuna kayıtlı 450 avukatın bulunduğu 7 Ekim’de Baro’da kurulacak olan seçim sandıklarına Avukatlar oylarını kullanacaklar. Oy kullanmayan Avukatlar ise merkez ilçe seçim kurulunun belirleyeceği cezayı Baroya ödeyecekler. Avukat olan milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ile Burcu Köksal  seçimde oy kullanırken, Avukat olan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise yasa  gereği oy kullanamayacak. Ali Özkaya Ankara Barosuna kayıtlı olduğu oy kullanamayacak.



 

 ODAK ÖZEL HABER/AHMET SARLIK