Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 mal müdürlüğünün kapatılması sağlanacak." dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığının, tasarruf amaçlı bu karardan sonra Afyonkarahisar'ın ilçelerinde bulunan 17 Mal Müdürlüğünün ne olacağı merak konusu oldu.

Afyonkarahisar'ın ilçelerinde bulunan Mal Müdürlükleri:

1.  Başmakçı Malmüdürlüğü

2.  Bayat Malmüdürlüğü

3.  Bolvadin Malmüdürlüğü

4.  Çay Malmüdürlüğü

5.  Çobanlar Malmüdürlüğü

6.  Dazkırı Malmüdürlüğü

7.  Dinar Malmüdürlüğü

8.  Emirdağ Malmüdürlüğü

Afyon'da yaz Kur'an kursları devam ediyor Afyon'da yaz Kur'an kursları devam ediyor

9.  Evciler Malmüdürlüğü

10 Hocalar Malmüdürlüğü

11 İhsaniye Malmüdürlüğü

12 İscehisar Malmüdürlüğü

13 Kızılören Malmüdürlüğü

14 Sandıklı Malmüdürlüğü

15 Sinanpaşa Malmüdürlüğü

16 Sultandağı Malmüdürlüğü

17 Şuhut Malmüdürlüğü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'hayat pahalılığını bir sorun olmaktan çıkartmak' amacıyla hayata geçirilen, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle Bakanlığına bağlı mal müdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdi.

Şimşek, "İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 mal müdürlüğünün kapatılması sağlanacak." dedi.

Bakanlığın bu kararıyla, Afyon'da ilk etapta genel ilçe nüfusu 10.000 altı olan ilçelerde, sonraki aşamada ise 50.000 altı ilçelerde müdürlüklerin kapanması bekleniyor.

Bakanlığının taşra teşkilatlardan birisi olan malmüdürlüklerinin, muhasebe ve diğer saymanlık hizmetleri sunduğunu anımsatan Şimşek, "Tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle birlikte Bakanlığıma bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdim. İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak. Malmüdürlüklerinin yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir malmüdürlüğümüz tarafından yerine getirilecek." diye konuştu.

Editör: Birinci Editör