Afyonkarahisar'da bugün eğitim çalışanları alanlardaydı. Afyon'da sendikalı sendikasız bütün öğretmenler bugün iş bıraktı, sonrasında öğretmenler eyleme koştu.

İş bırakma konusunda aynı gün ortak eylem yapan eğitim sendikaları, iş alanlarda eyleme gelince bir araya gelemedi.

İstanbul'da Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi'nde yaşanan olay, emekli öğretmen ve okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öğrencisi tarafından öldürülmesiyle Türkiye'nin eğitim camiası yasa boğuldu.,

Irak kökenli olduğu belirtilen Y.K. tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından, eğitimciler arasında güvenlik endişeleri arttı ve eğitim sendikaları çeşitli eylem kararları aldı.

Afyon'da eğitim sendikaları ortak eylem yapacak Afyon'da eğitim sendikaları ortak eylem yapacak

Afyonkarahisar'da bugün gün boyu eylemler vardı. Afyonkarahisar'da bugün, eğitim sendikalarının organize ettiği 3 ayrı eylem yapıldı. Afyon'daki eğitim sendikaları, u görüntüyle sınıfka kaldılar ve bölük pörçük bir görüntü verdiler.

Birinci eylemde, EĞİTİM BİR SEN, Kent Meydanında kitlesel basın açıklaması yaptı. İkinci eylemde  EĞİTİM SEN, EĞİTİM İŞ, HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN ve TEÇ SEN'den oluşan ortak eylemde eğitim çalışanları İmaretten Kent Meydanına kadar yürüdü ve burada sendika başkanları basın açıklaması yaptı. Üçüncü eylemde, TÜRK EĞİTİM SEN, öğleden sonra İmaretten kent Meydanına kadar yürüdü ve sonrasında basın açıklaması yapıldı.

Afyonkarahisar'daki eğitim çalışanları ise buna üyük tepki gösterdi. Öğretmen ve eğitim çalışanları "En hayati bir konuda, en önemli bir konuda bile eğitim sendikaları bir araya gelemedi. 3 ayrı eylem yerine belli kurallar konularak tek bir eylem, bütün eğitim çalışanlarının katılımı ile hem daha etkili, hem geniş katılımlı olurdu. Buna sebep olanları, buna engel olanları kınıyoruz" dediler.

Afyonkarahisar'da ve Türkiye genelinde, sendikaların en önemli konuda bile bir araya gelememe nedeni olrak, olayın ranta ve menfaate dönüşmesi olarak belirtiliyor.

AFYONHABER ÖZEL HABER