Afyonkarahisar’da Jandarma’dan Suçlulara Geçit Yok: Toplam 30 Yıl Hapis Cezası Olan 2 Firari Yakalandı
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sinanpaşa ve Çay ilçelerinde düzenledikleri operasyonlarda haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan iki şahsı kıskıvrak yakaladı. Cinsel istismar ve hırsızlık suçlarından aranan şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Afyonkarahisar genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması, aranan şahısların adalete teslim edilmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Jandarma ekipleri, iki önemli operasyona daha imza attı. Sinanpaşa ve Çay ilçelerinde yapılan titiz takip ve çalışmalar neticesinde, haklarında uzun süreli hapis cezaları bulunan firariler yakayı ele verdi.
Sinanpaşa’da İstismar Suçlusu Yakalandı
Jandarma ekiplerinin Sinanpaşa ilçesinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında; "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" ve "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçlarından aranan A.B. isimli şahıs tespit edildi. Hakkında 9 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.B., jandarmanın başarılı takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı.
Çay İlçesinde Hırsızlık Hükümlüsüne Operasyon
Ekiplerin Çay ilçesindeki hedefinde ise hırsızlık suçundan aranan T.G. vardı. "Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık" suçundan hakkında 20 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan T.G., yapılan operasyonla yakalandı.
Cezaevine Gönderildiler
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen A.B. ve T.G., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.
-
Anahtar Kelimeler: Afyonkarahisar Jandarma, Sinanpaşa haberleri, Çay ilçesi, aranan şahıslar, hapis cezası, çocuk istismarı, hırsızlık operasyonu.




