AFJET’ten Yeni Yıl Tarifesi: Konutlara Yüzde 25, Otellere Yüzde 40 Zam

Afyonkarahisar’da binlerce konutun ve termal otellerin ısınma ihtiyacını karşılayan AFJET A.Ş., 2026 yılı fiyat tarifesini güncelledi. Yeni yılla birlikte geçerli olacak tarifeye göre konut abonelerine yüzde 25, otellere ise yüzde 40 oranında zam yapıldı.

Afyonkarahisar’da jeotermal kaynaklı temiz enerji ile şehrin ısınma yükünü çeken AFJET A.Ş. (Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş.), artan enerji ve işletme maliyetleri gerekçesiyle 2026 yılı hizmet bedellerinde artışa gitti.

Konutlarda Isınma Bedeli Yüzde 25 Arttı

Şehir merkezinde on binlerce aboneye hizmet veren AFJET, konut tarifelerinde yüzde 25 oranında fiyat artışı yaptı. Kış mevsiminin en soğuk günlerinin yaşandığı bu dönemde yapılan tarife değişikliği, vatandaşın faturalarına doğrudan yansıyacak. AFJET yetkilileri, sürdürülebilir hizmet kalitesi ve bakım-onarım maliyetlerindeki artışlar nedeniyle bu düzenlemenin zorunlu hale geldiğini işaret ediyor.

Turizm Sektörüne Yüzde 40 Zam Şoku

"Termal Turizmin Başkenti" Afyonkarahisar’daki oteller için belirlenen zam oranı ise konutlardan daha yüksek tutuldu. Bölgedeki termal otellerin jeotermal su ve ısıtma hizmetlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Enerji maliyetlerindeki bu ciddi artışın, otel konaklama fiyatlarına ve turizm sektörünün genel maliyet tablolarına etki etmesi bekleniyor.

Yeni Tarife 2026 İtibarıyla Geçerli

AFJET A.Ş. yönetiminin aldığı karar doğrultusunda belirlenen yeni fiyatların, 2026 yılının ilk fatura döneminden itibaren geçerli olacağı öğrenildi. Vatandaşlar ve sektör temsilcileri ise artan maliyetler karşısında hizmet kalitesinin de aynı oranda artırılmasını bekliyor.

Afyon haber son dakika: Fırtına, sağanak, kar...
Afyon haber son dakika: Fırtına, sağanak, kar...
İçeriği Görüntüle

#Afyonkarahisar #AFJET #Zam #Isınma #AfyonHaber