Sandıklı'da patates hasadı başladı Sandıklı'da patates hasadı başladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın ilk bomba icraatı geliyor. Başkan Burcu Köksal'ın talimatıyla Afyonkarahisar'a ilk kent lokantası açıllması için çalışmalar başladı.

Afyonkarahisar'ın ilk kent lokantası Merkez'e Yoncaaltı Camii arkasına yapılan otopark üstündeki dükkanların yarısına açılacak.

Belediye ekipleri, bu dükkanların yarısını Kent Lokantası yapmak için çalışmalara başladı. Dükkanların, lokanta durumuna getirilmesi çok uzun sürmeyeceği, önümüzdeki ay ilk kent lokantasının buraya açılacağı belirtiliyor. 

Yoncaaltı Dükkanlarının diğer yarısının ise daha önce bölündüğü biçimde manav-gıda işletmelerine kiraya verileceği, bu şekilde bölgenin hareketlendirilmesi hedefleniyor.

Başkan Burcu Köksal'ın üniversite bölgelerine de Kent Lokantası açılması için talimat verdiği, özellikle Erenler bölgesinde üniversite öğrencilerine yönelik bir kent lokantası için fizibilite çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.

Kent Lokantaları, ilk olarak Ekrem İmamoğlu döneminde düşük gelirli vatandaşların yemek ihtiyacını karşılamak için 2022 yılında İstanbul Çapa'da açılmıştı.

Halk tarafından büyük ilgi gören lokantalar, başka illerde de peyderpey açıldı. Şu anda, lokantalarda 3 ya da 4 çeşitten oluşan menünün fiyatı 40 Lira.

En son, AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de şehrin çeşitli noktalarına Kent Lokantaları açmaya başladı.

Afyonkarahisar'da da bir yıl içinde üç noktada Kent Lokanatsı açılması planlanıyor. Kent lokantası için Belediye'nin altyapı eksiği bulunmadığı, Belediye bünyesinde bulunan yemekhane ve cafe işletmelerinin Kent lokanlarının rahatlıkla idare edebilecek kapasitede oldukları belirtiliyor.

Örnek olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 3 Haziran Kent Lokantaları menüsü şöyle ilan edildi. Tavuksuyu çorba, Etli Nohut, Pirinç pilavı, Turşu, ekmek, su. Bu menünün  toplam kalorisi ise 742kcal olarak ilan edildi.

Kent Lokantasi Menu

İBB Kent lokantalarının 31 Mayıs 2024 manüsü ise şöyle ilan edildi. Ezogelin çorba, Saray kebabı, Şehriyeli pirinç pilavı, Yoğurt, ekmek ve su.  Bu menüler 40 TL'den satılıyor

İBB'nin Kent Lokantaları menüsü ve kalori miktarı. her gün sosyal medya hesaplarından ilan ediliyor.

Editör: Birinci Editör