AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu 2019 bütçesi üzerine TBMM’de konuştu.

 

Ceza infaz sisteminde tutuklu ve hükümlülerin haklarını koruyacak tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Yurdunuseven, geçmişte ülkemizi mahcup eden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının bu tedbirlerle tarihe karıştığına vurgu yaparak;

“Hükümete geldiğimiz 2002 yılından bu yana Adalet Bakanlığımız tarafından 166 adet Avrupa Birliği normlarına uygun yeni ceza infaz kurumu inşaatı tamamlanarak, 138.500 kişilik kapasite artışı sağlanmıştır. Adalet Bakanlığımızın yapmış olduğu bu uygulamalar sayesinde ülkemiz 2023 vizyonuna ve uluslararası standartlara uygun bir yargı sistemiyle, halkımıza hizmet vermeye devam edecektir.

 

Adalet Bakanlığımızca şu ana kadar 301 işyurdu müdürlüğünde gıdadan tekstile, tarım ve hayvancılıktan mobilyaya, gümüş işlemeciliğinden, inşaat işkoluna kadar 180 den fazla değişik işkolunda 2018 yılı Kasım ayı itibarı ile değişik zamanlarda yaklaşık 65.000 hükümlü ve tutukluya mesleki eğitim kapsamında çalışma imkanı sağlanmıştır.” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında arasında imzalanan "Özel Eğitim Materyalleri Üretim Projesi" protokolünün önemine de değinen İbrahim Yurdunuseven;

“Özel eğitim sınıflarının ihtiyacı olan 70.000’in üzerinde eğitim ve öğretim materyali, hükümlü ve tutuklularca işyurtlarında üretilmektedir. Böylelikle yurtdışından temin edilen özel eğitim materyallerine olan ihtiyaç azalacaktır. Öte yandan, Ülkemizin tarım ve hayvancılık alanındaki ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanmasına yönelik çalışmalarını da sürdüren İşyurtları Kurumu, önümüzdeki dönemde de toplam 2.900 dekarlık tarım alanında yerli tohum kullanılarak milli tarımın geliştirilmesine ve ülke ekonomisine katkı sağlanması planlanmaktadır.” diyerek sözlerini tamamladı.