Yeniden Refah Partisi Sandıklı İlçe Başkanlığına ilginç bir isim seçildi… İlçe başkanlığına, Partinin Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe ve İl Başkanı Gufran Çetinel’in tam desteğini alan Biyoenerji ve Reiki Uzmanı Uğur Topbaş seçildi.

Sandıklı’da Belediye’de çalışırken hakkındaki “muskacılık ve büyücülük” şikayetleri nedeniyle imamlığa geçen Uğur Topbaş’ın imamlık yaparken de muskacılık ve üfürükçülük yaptığı iddiasıyla hakkında şikayetler çoğalınca görevden çıkarıldığı iddia ediliyor.

Kendisini Biyonenerji ve Reiki Uzmanı diye tanıtan Uğur Topbaş hakkında aslen Afyonkarahisarlı olan Bayram Sakartepe’nin Sandıklı’dan defalarca ikaz edildiği, ancak Sakartepe’nin “Uğur Topbaş’ın arkasındayız, tüm sorumluluğu ben alıyorum” diyerek uyarıları dikkate almadığı belirtiliyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe ve Sandıklı İlçe Başkanı Uğur Topbaş

 

İl Başkanı Gufran Çetinel’in de, Topbaş hakkındaki soruşturma ve iddiaları bilmesine rağmen Genel Merkeze ve Genel Başkan Yardımcısı Sakartepe’ye ters düşmemek için tepki vermediği ve kongreye tek adayla gidilmesi adına Topbaş’a açıkça destek verdiği iddia ediliyor.

Büyücülük ve muskacılık iddiaları ve soruşturmaları ile imamlıktan ihraç edildiği iddia edilen Yeniden Refah Partisi Sandıklı İlçe Başkanı Uğur Topbaş’ın kendisini Biyoenerji ve Reiki Uzmanı olarak tanıttığı bildiriliyor.

Sosyal medyada ve televizyonlarda bu ünvanla yayınlar yapan Topbaş’ın nasıl Reiki Uzmanı olduğu bilinmiyor.

Hiç bir bilimsel ve İslami temeli olmayan, Reiki ruh denen varlığı tartışmalı soyut bir kavrama şifa vermeyi amaçlayan sözde enerji aktarımı yöntemidir. Özellikle uzak doğu ülkelerinde, Budizm’in hakim olduğu yerlerde oldukça yaygın olan bu tür şifa yöntemleri tamamen inanç temelli olup hiç bir bilimsel ve İslami temeli  ve dayanağı yoktur.

Konuyla ilgili olarak Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın tavrı merak ediliyor.

AFYONHABER ÖZEL HABER