CHP Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Yalçın Görgöz "Mübarek Ramazan ayı 23 Mart’ta başlıyor. İftar sofralarının olmazsa olmazı ramazan pidesi fiyatının 10 lira olacağı açıklandı. 300 gramlık pidenin fiyatının 10 lira olması, dar gelirli pek çok ailenin ramazan pidesine erişmekte zorluk çekeceğini gösteriyor. Bugün için asgari ücretli 4 kişilik bir aile, ramazan boyunca kişi başına 1 pide tüketse, 1 ayda 1200 TL’yi sadece pide için ayırmak zorunda kalacak." dedi.

Görgöz, açıklamasında şunları söyledi:

"Ekmeğin fiyatına da yılbaşında yüzde 50 zam gelmiş 5 lira olmuştu. 
Fırıncılar Odası, elektrik, doğalgaz, un, işçilik, kira, nakliye vs. girdi fiyatlarındaki artışların aşırı yüksek olması nedeniyle ramazan pidesine yüzde 100 zam yapmak zorunda kaldıklarını söylüyor. 

Et fiyatlarına yüzde 30 daha zam geldi. Afyon’da kıymanın kilosu ortalama 230 lira oldu. Halkın temel gıdaya uygun fiyatlarla erişimini sağlamak için iktidarın acil önlemler alması zorunludur. 

Ancak mevcut iktidarla, zorunlu ihtiyaçların fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi, vatandaşın rahatlamasının sağlanması pek de mümkün görülmüyor. Vatandaşın ise pahalılığa, mevcut hükümetin çare olacağına umudu da güveni de kalmadı. 
Çare 14 Mayıs seçimleri…