AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Ankara Masası özel yayınında Gökhan Gökyıldırım’ın sorularını yanıtladı.

Milletvekili Ali Özkaya, "Tüm sıkıntılara rağmen Ay’a da gideceğiz, muhalefet partilerini “Bizi uzaya uydu göndereceğimiz nedeniyle eleştirenleri millete, milletin vicdanına ve aklına havale ediyoruz” dedi.

Yayında hükümetin yaptığı çalışmalarda muhalefetin aldığı tavrı değerlendiren Özkaya, yaşananları “psikolojik ve travmatik durum” olarak niteledi.

Muhalefetin uzay çalışmalarını da eleştirdiğini belirten Özkaya, “Şimdi şunu söylüyorum geçmişte hep ne derlerdi, başörtüsü yasağı olduğunda “Siz ne uğraşıyorsunuz, millet Ay’a gidiyor, siz gelmişsiniz başörtüsüyle uğraşıyorsunuz” demezler miydi üniversite öğrencilerine? Şimdi bunu diyenler bugün Ay’a gidiyoruz vay vay Ay’da ne işimiz var? Astronot olacağız. Hepsine aynı merkezden söylemişler. Biz neden Ay’a gidiyoruz mesela bir sürü sıkıntımız var. Bizim sıkıntımız olabilir. Tüm sıkıntılara rağmen Ay’a da gideceğiz, Antarktika’ya da gideceğiz, uzaya da gideceğiz. Bu uydularımızı da fırlatacağız. Bakın bugün bizim bir SİHA teknolojimiz gelişmişse Hava savunma sistemlerimiz gelişmiş ve dünyanın bütün egemen güçlerinin önünde saygıyla eğildiği bir  siyasi askeri doktrini oluşturmuşsa bunun çok önemli kısmı uzayla ilgili konulardır ve teknolojiyle ilgilidir oyunlarla ilgili konulardır.  Türkiye Uzay Ajansı’nı kurdu. İnşallah 6A uydusunu da benim de çok tanıdığım güzel insanlar çalışıyor, uzayla ilgili uyum çalışmaları devam ediyor.  Bunların hepsini Türkiye yapabilecek kabiliyette ve güçte yetenekte eksik olanlar vardır mıdır mutlaka vardır. Siz bir yerden başlamadığınız müddetçe asla hedefe varamazsınız, sonucu elde edilemezsiniz. Ak Parti’yi ve bizi uzaya uydu göndereceğimiz nedeniyle eleştirenleri millete havale ediyoruz. Milletin vicdanına ve aklına havale ediyoruz. Bu insanların gerçekten bu memleketin hayrına, iyiliğine, güzelliğine, refahına yapılmış işlere bu kadar karşı olmaları, milletin refahını, mutluluğunu, güvenliğini temin edecek konulara düşman olmaları, bir psikolojik vakadır, bir travmatik durumdur.” dedi.