Devremülk termal tesis adı altında, internette ve otel tatil sitelerinde Afyon'dan bir "termal otel" gibi hizmet veren Afyon'daki sözde termal tesisler, Afyon termal turizmini baltalamaya, karalamaya devam ediyor. 

TERMAL OTEL ADI ALTINDA REZALET!..

Bu olumsuz durumu rezalet bir örnek daha Gazlıgöl - Yalabağı termal bölgesinde bulunan ve internette "termal otel" gibi hizmet veriyor görünen Royal Termal Devremülk Tesislerinde yaşanıyor...

Bir kısım termal devremülk tesisleri, Afyonkarahisar termal turizmini baltalamaya devam ediyor. Konuyu, Afyonkarahisar'ın üst düzey yekilileri bilmesine rağmen hiş kimde bu rezilliklerin çözülmesi için adım atmıyor.

Bu rezilliğin son örneği de, daha önce defalarca şikayet edilen, gündeme getirilen ancak hiç bir işlem yapılmayan Yaylabağı Royal Devremülk Tesislerinde yaşanıyor.

BU FİRMAYI KİMLER KORUYOR?..

Royal Devremülk Termal tesislerinin şehir içi ve şehir dışından onlarca üyesi olduğunu belirten bir mağdur "Afyonkarahisar termal turizmini göz göre göre baltalayan bir firma. Özellikle şehir dışından gelenler ve üyeler açıkça mağdur ediliyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Binalara ve mülk sahiplerine elektirik, su, Afjet ve doğalgaz aboneliklerine izin verilmiyor. Hala inşaat elektriği üzerinden faturalandırma yapılıyor. Termal tesis içindeki su kuyusunun Afjet'ten izinsiz ve kaçk olduğu iddiaları var. Kimse buraya dokunmayın?.. neden?" diye sordu.

NEDEN DENETLENMİYOR?..

Termal devremülk otel adı altında işletilen tesisler, Afyonkarahisar için tam bir yüz karası. Afyonkarahisar Gazlıgöl Yaylabağı Termal tesislerine şifa için gelenler, nefret okuyarak şehirden ayrılmak zorunda kalıyor.

Afyonkarahisar termal kaplıca turizmini açıkça baltalayan ve hakkında bir çok şikayet bulunan, üstelik bu şikayetler en üst makamlarca bilinmesine rağmen bu tesislerin neden denetlenmediği merak konusu.

Afyonkarahisar Valiliği, İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü, İhsaniye Kaymakamlığı, AFJET Müdürlüğü, Yaylabağı Belediyesine ulaştırılan şikayetlere, sorunlara rağmen bu firmanın ve tesislerin denetlenmemesi yüzlerce mağdurun daha oluşmasına ve Afyonkarahisar kaplıca turizminin dah da rezil olmasına neden oluyor.

İŞTE YAŞANAN REZALETLER!..

Yine şikayetvar'a yazan bir termal müştei "Royal Termal tesislerinde Yedi günlük olarak planladığımız tatilden üç günde dönmek zorunda kaldık. Böyle bir rezalet yaşanmamıştır; her gün sular kesiliyor, elektrikler gidiyor. Bahçe çöp dolu, tam kaldığımız yerin önüne bir yatak atılmış ve üç gün boyunca gelip alan olmadı. Mutfaktan akan su bahçeye akıyor, koltuklar kirli ve evler bakımsız." dedi ve Afyon termal turizmini yerden yere vurdu.

Bu sözde termal tesiste üye olan başka bir vatandaş ise şunları yazdı:

"Devremülk sahibiyiz. Mülkümüz A7 olmasına rağmen B9 bloğuna yerleştirildik. Her yerden böcek ve karıncalar çıkıyor. Ortak havuz girişi ücretli ve ücretsiz olsa dahi girilmesi mümkün değil. Suyun dibi görünmüyor, ilgi ve alaka yok, resepsiyon boş. Çarşaflar temiz değil. Verdiğimiz paranın karşılığını göremedik."

Afyonkarahisar'a kapılca tatili ve dinlenmek için bu tesislere gelen bir vatandaş ise "3 gece için 2500 TL ödedim. Şifa almaya geliyoruz hasta olup döneceğiz elektrik kesintisi su kesintisi böyle bir tesis mi olur. Yazıklar olsun. Sosyal medyada paylaşım yapacağım ne kadar kötü yönü varsa hepsini paylaşacağım." dedi.

İstanbul'da bölgeye gelen başka bir yerli turist ise şunları yazdı: "2750 TL ödeme yaptım bir hafta kalacağız diye iki gün zor dayandık. İstanbul dan 500km yol geldik sonuç hüsran oldu odalar küflü pis içinde ve bakımsız. İlaçlama sıfır. Sivrisinek karınca ve böceklerle uyumak istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Verdiğim paranın hayrını görmesinler..."

Başka bir müşteri yorumu: "Hiçbir şekilde ilgi alaka yok. Site ortak hamam, havuzu suları akmıyor kişiler mağdur kalıyor. Ücret geri ödemesi bile yapılmıyor. Sitenin suları sıklıkla kesiliyor.  Bilhassa uzak şehirden yüzlerce kilometre uzaktan geliyorsunuz 1 hafta ya da 3.5 gün tatiliniz rezil oluyor."

FİRMADA MUHATAP YOK!..

Tüm bu sıkıntıların yaşanmasına rağmen, iletilen şikayetlere karşı sözde termal tesislerde muhatap yok. Firma yetkilileri bütün bu şikayetleri, sorunları "Bize bir şey yapamazlar, kimse bize dokunamaz" rahatlığı içinde.

SORULAR... SORUNLAR...

Şehir dışından, hatta yurt dışından gelen müşterileri mağdur eden, sıcak ve soğuk su vermeyen, hatta sık sık elektirikleri kesen, müşterileri Afyon kaplıcalarına geldiğine ğişman eden firma, kendi üyelerine bile acımıyor.

Afyonkarahisar'da korkutan kaza Afyonkarahisar'da korkutan kaza

İnşaat elektiriği üzerinden istenen afaki elektrik faturaları ve aidatlar, ruhsatı olmadığı iddia edilen tek termal su kuyusundan üyelere kesilen afaki sıcak su faturalarıyal kendi üyelerini bile bezdiren bir sözde termal devremülk tesislerine hiç bir denetim, işlem yapılamıyor.

ŞİMDİ YETKİLİLERE SORUYORUZ:

1- Royal Termal Devremülk Tesislerinde bulunan kaplıca su kuyusu ruhsatlı mı, kaçak mı?

2-Devremülk tesisleri içnide neden binalara elektirik aboneliği verilmiyor?.. İnşaat elektiriği üzerinden binalara faturalandırma yapılıyor. Bu durum OEDAŞ'ın bilgisi dahilinde mi?

3-Termal devremülk tesisleri bakımsız ve pislik içinde olmasına rağmen nasıl müşteri kabulüne izin veriliyor?.. İl dışı hatta yurt dışından müşteri kabul eden termal tesisler Turizm Müdürlüğü tarafından neden denetlenmiyor?

4-Tesis içinde bulunan yüzme havuzunun ruhsatı var mı?.. Bu yüzme havuzu, belli aralıklarla sağlık, hijyen, güvenlik, iş güvenliği açılarından denetleniyor mu?

5- Sözkonusu sözde termal tesisle ilgili olarak, şikayet ve sorunların Valilik makamına, İhsaniye Kaymakamlığına, Yaylabağı Belediyesine, İl Kültür ve Turizm müdürlüğüne bilgi verilmesinden sonra tesislere birdenetim yapıldı mı? Yapıldıysa sonuç nedir? Yoksa göstermelik olarak denetim yapıldı gibi gösterilerek sorunlar ve şikayetler örtbas mı ediliyor?

AFYONHABER TAKİPÇİSİ OLACAK!..

Afyonhaber, Afyonkarahisar, Gazlıgöl-Yaylabağı termal turizmini baltalayan sözde termal tesislerle ilgili olarak haberlerine devam edecek... Afyonkarahisar termal turimzmini, bir kaç sorumsuz ve kendini bilmez işletmeci tarafından yaralanmasına, lekelenmesine izin vermeyeceğiz.

Editör: Birinci Editör