Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan düzenlediği haftalık basın toplantısında ulusal ve yerel gündemi değerlendirdi.

İl Başkanı Nevzat Ercan, TBMM’de bütçe görüşmelerinin yapıldığını ancak bütçede işçinin, memurun çalışanın yer almadığını belirterek, “Halkın çoğu icra takibinde, krediler ödenmiyor. Afyonkarahisar’da bile konkordato ilan edenlerin şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor” dedi.

Sarayda Tasarruf Yok

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmelerinin yapıldığını kaydeden Ercan, “Bilindiği üzere bu günlerde TBMM’de bütçe görüşmeleri yapılıyor. Ancak bütçe görüşmelerinde işçiye, memura çalışana bir şey yok. Tasarruf var. Sarayın meclisin bütçesinde hiç kısıntı yok. Aksine bütçelerine yüzde 35-45 artış yapılıyor. Ama sağlıktan, eğitimden, katma değer oluşturan yatırımlardan tasarruf yapılırken, hiçbir şekilde sarayın harcamalarında bir tasarruf göze çarpmıyor. Ülkede krizin olduğunu kabul etmeyen siyasi iktidar dönüp vatandaşa tasarruf yapın diyor, ama kendisi tasarruftan ısrarla kaçınıyor.” ifadelerini kullandı.

Yerel Seçimler Kritik Önem Taşıyor

İl Başkanı Nevzat Ercan’ın ardından söz alan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Elif Tuğba Şahin ise yerel seçimlerin ülkenin ilerlemesi, yükselmesi ve kalkınması açısından kritik önem taşıdığını söyledi. Gençlik Kolları olarak seçimler için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Şahin, “Bu noktada İl Gençlik Kolları olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Gençlerimiz sadece kendilerini ilgilendiren konulardaki fikirleriyle değil, memleketimizi ilgilendiren tüm sorunlara dair çalışmaktadır.” dedi.