Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Altuğ Erciş, markaların ve distribütörlerin stok baskısı nedeniyle bayilerin zor durumda olduğunu ve sektörde kapanmalar yaşanabileceği uyarısında bulundu. 

LastikPark Performans Afyonkarahisar'da açıldı LastikPark Performans Afyonkarahisar'da açıldı

Erciş, bayilerin yüzde 25'inin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve 40bin kişinin işsiz kalabileceğini belirtti. Ayrıca, bayilerin elindeki araç stokunun 50 bin adede ulaşacağını ve bu durumun 120 bin kişiyi etkileyeceğini ifade etti.

Çözüm için markaların ve distribütörlerin stoğu yıkması gerektiğini söyleyen OYDER Başkanı Erciş, “Yurtdışında verimlilik hedefleri tutturulamayınca, şirket bayilerin stoğunu artırmıyor. Ama burada tam tersi bir durum söz konusu. Bayiler stokla döngüyü sağlayamaz duruma düşüyor, gerçek satışlar yerine alımda bu durumdan bayilerin mali yapısı bozuluyor ve işin sürdürülebilirliği kalmıyor. Bayiler çareyi kapanmakta buluyor. Bazı büyük bayi grupları dahi artan maliyetler ve düşen talep karşısında otomobil satışını bırakıp markete dönüşüyor” diye konuştu.

Editör: Birinci Editör