MEHMET TAYTAK: “GEÇİCİ KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ KADROYA ALINMALI"

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe



MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan geçici Kuran Kursu öğreticilerine kadro verilmesini istedi.

“GEÇİCİ OLDUKLARI İÇİN İŞ GÜVENCELERİ DE YOKTUR”

Taytak, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada geçici Kuran Kursu öğreticilerinin sorunlarını ifade ederek şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan geçici Kur'an kursu öğreticilerimizden mesajlar almaktayım. Din Hizmetleri Alan Bilgisi ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girerek, ayrıca illerdeki mülakatlarda 70 puanın üzerinde başarı göstererek görev alan geçici Kur'an kursu öğreticilerimiz hafta içinde fiilen çalışmış olduğu günlere ait SGK keseneğinin tam yatırılmaması nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. Mağduriyet sadece bununla da sınırlı değil, tabii ki böyle olması emekli olma sürelerini de uzatıyor. Geçici oldukları için iş güvenceleri de yoktur. Çok zorlu eleme süreçlerinden geçerek geçici Kur'an kursu öğreticisi olan bu vatandaşlarımızın kadroya alınmasıyla ilgili bir çalışma yapılmasını rica ediyorum.” dedi.

Ayrıca konu ile ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi Meclis grubunun bu sorunun çözülmesi hakkında yasal bir düzenleme yapılması için çalışma başlattığı kaydedildi.