Kredi kartları için yeni dönem: Bu haber tat kaçıracak Kredi kartı sahibi milyonlarca kişi için dikkat çeken bir çağrı yapıldı.

Çaykur, çaya zam yaptı Çaykur, çaya zam yaptı

Kredi kartı kullanımının hızla artmasıyla birlikte, tüketimi dengelemek amacıyla yeni düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

Garanti BBVA Genel Müdürü, kredi kartı harcamalarında daha temkinli bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'de milyonlarca kişi yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Bu durum, pek çok insanın geçim sıkıntısını bankalara borçlanarak çözmeye çalışmasına neden oluyor. Sonuç olarak, kredi kartı borçları hızla artarken, bu borçların geri ödeme oranları da düşmeye devam ediyor.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, kredi kartı kullanımındaki hızlı artışa dikkat çekerek, tüketimi kontrol altına almak için önlemler alınması gerektiğini belirtti. Baştuğ, geçen yıl kredi kartı kullanımının yüzde 150 oranında arttığını, ancak bu artışın sürdürülebilir olmadığını ve yavaşlatılması gerektiğini ifade etti. Baştuğ, 2024 yılında büyüme hızının yavaşladığını belirterek, özellikle kredi kartı kullanımındaki artışın kontrol altına alınması gerektiğine vurgu yaptı.

"Geçen yılki büyüme, aşırı tüketimin bir sonucuydu. Tüketimi azaltarak, büyümeyi alternatif kaynaklardan elde etmeliyiz" şeklinde konuştu. Baştuğ, yıl sonunda Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklediklerini belirtti ve "Yüksek faizler, bireylerin kredi talebini sınırlıyor.

Ortalama enflasyonun %54-55 civarında olacağını öngördüğümüzde, kredi kartı kullanımındaki artışın bu oranların altında kalacağını düşünüyorum" dedi.

Hazine Bakanlığı'nın kredi kartları için henüz bir düzenleme çalışması olmadığını açıklamasına rağmen, kredi kartı kullanımındaki hızlı artış yeni düzenlemelerin gerekliliğini gündeme getiriyor. Kredi kartı harcamalarının kontrol altına alınması, hem bireyler hem de şirketler için büyük önem taşıyor.

Editör: Birinci Editör