Afyonkarahisar Milletvekili Köksal'dan Hükümete Yönelik Sert Eleştiriler


Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve partinin belediye başkanlarına yönelik yöneltilen eleştirilere karşılık olarak Köksal, hükümetin geçmişte terör örgütleriyle ilişkisi olduğu iddialarını dile getirdi.

Milletvekili Köksal, Ankara'nın "parsel parsel satanların" Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştirmesine karşı çıktı ve özellikle "çözüm süreci" döneminde PKK'lı militanların Türkiye sınırındaki Habur Kapısı'nda resmi protokolle karşılandığını ve çadır mahkemelerince serbest bırakıldığını eleştirdi. Bu geçmişe sahip olanların CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu PKK'yı desteklemekle suçlamalarını ikiyüzlülük olarak nitelendirdi.

Köksal, darbe girişimi sonrasında FETÖ ile ilişkiler konusunda hükümetin geçmişteki tutumunu gündeme getirdi. FETÖ'yle bağlantılı olduğu iddia edilen kişilere ve kurumlara verilen desteği vurguladı. Köksal, hükümetin FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılmasını reddettiğini belirtti. "Biz FETÖ'yle etle tırnak gibi olup Türkçe Olimpiyatları'nı düzenleyenlerden değiliz" diyerek hükümete yönelik iddialarını sürdürdü.

Konuşmasında CHP'nin yerel seçimlerde elde ettiği başarıları da vurgulayan Köksal, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde partisinin tarih yazdığını ifade etti. Belediye başkanlarına yöneltilen eleştirilerin gölgelemeye çalışıldığını belirterek, kendilerine aynada gözden geçirme önerisinde bulundu.