KÖKSAL'DAN AK PARTİ'YE "EYT" ÇAĞRISI

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..



Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, "Emeklilikte Yaşa Takılanların" (EYT) mağduriyetlerinin giderilmesi için AKP'ye çağrıda bulunarak, "CHP olarak EYT'lilerin mağduriyetlerini çözmeye hazırız. Hodri meydan. AKP tavrını ortaya koysun" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, "Emeklilikte Yaşa Takılan" vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için birçok kez konuyu gündeme getirmelerine rağmen AKP tarafından mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında adım atılmadığını söyledi.

DEVLET GENÇ, ÖZEL SEKTÖR YAŞLISIN DİYOR

“Emeklilikte Yaşa Takılan” çok sayıda vatandaşın büyük maddi zorluklarla boğuştuğunun önemle altını çizen Milletvekili Köksal, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar, (EYT) 1999 yılında ilk defa bir yasanın geriye işlemesinden dolayı kazanılmış hakları ellerinden alınan primleri tam olduğu halde yaş nedeniyle emekli olamayanlardır. EYT'liler devlet tarafından gençsin denilip emekli edilmeyen, özel sektörde ise yaşlısın diye iş verilmeyen birçoğu büyük maddi zorluklarla boğuşan mağdur yurttaşlarımızdır." dedi.

DEFALARCA KANUN TEKLİFİNDE BULUNDUK

Konuyla ilgili CHP'nin defalarca kez kanun teklifinde bulunduğunu hatırlatan Köksal, "Geçtiğimiz yasama döneminden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi olarak birçok kez Emeklilikte Yaşa Takılanların mağduriyetlerini dile getirip çözüm için AKP'yi uyarmamıza, bu konuda defalarca kanun teklifinde bulunmamıza rağmen AKP tarafından mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında adım atılmamıştır." ifadelerini kullandı.

AKP SAMİMİYSE YASAYI GETİRSİN MAĞDURİYETİ GİDERELİM

AKP'lilerin bu yasama döneminde EYT'lilerin meclis gündemine gelebileceği şeklinde muallak yorumda bulunduklarına dikkat çeken Köksal, "Bu yasama döneminde Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz EYT'lilerin mağduriyetlerini çözmeye hazırız. Hodri meydan. AKP tavrını ortaya koysun. Gerçekten çözmek istiyorsa yasayı getirsin. Genel kurulda hep beraber EYT'lilerin mağduriyetini giderelim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Meclis’e sunduğu EYT'lilerle ilgili kanun teklifini kabul edelim." şeklinde konuştu.

YURDUNUSEVEN MECLİS GÜNDEMİNİ TAKİP ETMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçen yasama döneminde olduğu gibi bu yasama döneminde de EYT'lilerle ilgili kanun teklifi verdiğini kaydeden Köksal, "AKP Afyonkarahisar Miletvekili Sayın İbrahim Yurdunuseven EYT'lilerle ilgili Meclis’e bu yasama döneminde sunulmuş bir teklif 'Yok' diyor oysa biz geçen yasama döneminde olduğu gibi bu yasama döneminde de Cumhuriyet Halk Partisi olarak EYT'lilerle ilgili bir 'kanun teklifi verdik.' Kendisinin Meclis gündemini takip etmesini kim ne konuda önerge veya kanun teklifi veriyor bunlara dikkat etmesini öneririm. EYT'lilerin mağduriyetlerini giderme noktasında samimilerse Cumhuriyet Halk Partisi’nin kanun teklifini kabul etsinler." diye konuştu.