Ülke gündemi ve yerel seçimler öncesinde Afyonkarahisar’daki son duruma ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demokrat Parti (DP) Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karacak, eski milletvekili Mahmut Koçak’ın DP’den aday olmasından onur duyacaklarını söyledi.
Basın toplantısında ilk olarak ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Demokrat Parti (DP) Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karacak, Türkiye’nin tarihi bir yol ayrımında olduğunu söyledi.
“BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZ TEHLİKE ALTINDADIR”
Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karacak; “Türkiye’nin ve bölgenin neredeyse tüm politik fay hatlarında büyük kırılmalar yaşanmaktadır. Gerek iç politikada yaşanan olayları, gerek bölgemizde ve dünyadaki ülkemizi yakından ilgilendiren gelişmeleri milletimizle birlikte endişe ile izlemekteyiz. Bir yandan, Türkiye’nin kendi içinde millet olarak birliğimiz ve ülkesel bütünlüğümüz tehdit altındadır. Diğer yandan bölgemizde barış tehdit altındadır ve büyük bir yara almıştır. Güneydoğumuzda yaşanan gelişmeler ortadadır. Suriye’de yaşanan gelişmeler ortadadır. Mısır’da yaşanan üzücü olaylar ortadadır” diye konuştu. “MISIR’DA YAŞANANLARI GÖRMEZDEN GELENLERİ KINIYORUZ”
Karacak, Mısır’da yaşanan olayları da değerlendirdi. Karacak; “Askeri darbelerin acısını çok iyi bilen ve seçimle gelen ilk Başbakanını şehit vermiş bir ülkenin evlatları olarak ve bu darbelerin birinci mağduru bir siyasi geleneğin temsilcileri olarak Mısır’da yaşanan askeri darbeyi kınamadan ve burada yaşamını kaybeden masum sivilleri bir kez daha anmadan geçemeyiz. Daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi Mısır’da yaşanan hadise bir askeri darbedir ve kabul edilemez. Ancak daha da vahim olanı, darbe karşıtı sivil vatandaşlara yönelen ve yüzlerce masum Müslümanın ölümü ile sonuçlanan silahlı müdahaledir. Hiçbir şartta kabul edilemez bu silahlı müdahaleyi nefretle kınıyoruz. Ayrıca bunu görmezden gelenleri de kınıyor, demokrasiyi savunmanın bir gereği olarak sorumlu davranmaya davet ediyoruz” dedi.
“İYİ NİYET SÜRECİNDEN İYİ NETİCELER ÇIKMAYACAĞI ORTADADIR”
Demokrat Parti (DP) Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karacak; “Ne iç ne de dış politikada Türk Hükümetinin bir acziyet içerisinde olmasını milletimizin kabul etmesi düşünülemez. Ülke içinde, “İmralı süreci”, “çözüm süreci”, “barış süreci” diye perdeleme yapılarak asıl faili gizlenmeye çalışılan bir sürecin sonunda, maalesef Türkiye’nin milli bütünlüğü ve toplumsal barışı değil, bölücü ve terörist yapılar güçlenmiştir. Türkiye’nin kendi ülkesel egemenlik sahasında ikili bir iktidar yapısının kabul edilmesi mümkün değildir. Geçmişte düşünülmesi dahi mümkün olmayan maalesef, Türkiye’nin üç tarafından tehdit edilircesine kuşatılması, bu sürecin milletimiz için “hayırlı” sonuçlar vermeyeceği ortadadır. Terör örgütünün ve bölücü yapılanmaların “iyi niyetine” teslim edilmiş bir süreçten milletimiz için iyi neticeler çıkmayacağı ortadadır” ifadelerini kullandı. “İTTİFAK KURMA ÇALIŞMASI İÇERİSİNDE OLMADIK”
“Türkiye’nin, her alanda içinde bulunduğu durumu gözden geçirmesine ve gerek iç politikanın gerekse dış politikanın demokrat bir vizyon temelinde yeniden kurgulanmasına acilen ihtiyacımız vardır. Türkiye, böyle bir vizyonun, böyle bir iradenin arayışındadır. Bu arayışın adresi de hiç kuşku yok ki Demokrat Parti’dir” diyen karacak basın mensuplarının yerel seçimlere ilişkin sorularını da yanıtladı. Yerel seçimlerde muhalefet partileri ile ittifak kurulup kurulmayacağı yönündeki bir soru üzerine Hasan Karacak; “Bu cümlelerin vatandaşlar tarafından da söylendiğini duyuyoruz. Ancak bu konuda diğer siyasi partiler ile bir görüşmemiz olmadı. Genel Başkanımız tüm illeri geziyor ve halkın nabzını tutmaya devam ediyor. Yaklaşan yerel seçimlerde kendi adaylarımızı belirleyeceğiz” dedi. “KOÇAK MÜRACAAT EDERSE PARTİ İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRİRİZ”
Bir basın mensubunun İsmail Özdilek’in aday adaylığını açıkladığını ve eski Milletvekili Mahmut Koçak’ın da Demokrat Parti’den aday olacağı yönündeki iddiaları sorması üzerine ise Demokrat Parti (DP) Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karacak; “Eski Milletvekili Mahmut Koçak, bu şehre ve vatandaşlarına önemli hizmetlerde bulunmuş bir insandır. Kamuoyunda da benzer yorumlar yapılmaktadır. Kendisinin DP’den aday olmak istemesi halinde partimizde yöneticilerimizle değerlendirmelerimizi yaparız. Mahmut Koçak’ın, partimizden aday olmak istemesi halinde bizde bu talebinden onur duyarız” ifadelerini kullandı.