İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.


İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu Elektrik ve Doğal gaza yapılan son zamları eleştirirken, Afyon Belediyesi Kent Konseyi Logosunun değiştirilmesi de dahil pek çok güncel konu hakkında görüşlerini açıkladı. 

Başkan Mısırlıoğlu “ Değerli Afyonkarahisar’lılar bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftaya zamlarla başladık.Allah milletimizin yardımcısı olsun. 1 Temmuz’da geçerli olmak üzere elektrik fiyatlarında tüm abone grupları için %15 oranında zam yapıldı. Mesken abonelerince 100 kwsaat elektrik için 91.56 TL ödenecek. Yapılan son zamlarla birlikte elektrik fiyatları son 3,5 yılda %122 zamlanmış oldu. Elektriğin ardından, doğalgaz fiyatlarına da zam yapıldı. Yedi ayda yedinci zam. Geçtiğimiz haftalar içinde bir beldemizde seçim yapıldı. O seçim çalışması için ilimize gelen İçişleri Bakanı “Temmuz’da Türkiye ekonomisi şahlanacak” demişti.Yurttaşın aklıyla bu kadar çok alay eden, baka bir hükümet dünya üzerinde yok.Hani Ekonomimiz şahlanacaktı. Bu hükümet ne zaman doğal gaz bulsa, ne zaman elektrik santralını devreye alsa hemen doğal gaz veya elektriğe zam yapılıyor.Oysa ülkemiz enerji yönünden çok zengin. Yaylalarımızın hepsinde rüzgar enerji var.Ne hikmetse dünyanın en pahalı enerjisini Türkiye kullanıyor.Bir başka sorun, elektrik kesintileri.Bugün sabah üç kez elektrik kesintisi yaşadık. Bu kesintiler bizim kaderimiz olamaz. Ben bu yıl içersinde iki defa Buzdolabı motoru değiştirdim.Bu bana yansıyan.Daha kim bilir vatandaşımız ne bedeller ödüyor. Televizyonu yanan, çamaşır makinesi bozulan yüzlerce vatandaşımız var. Elektrik şirketi bizden aldığı zamları alt yapıya kullanmıyor. Vatandaşımıza yönelik hizmet amaçlı yatırım yapılmamakta.Kaderimizle baş başa bırakıldık. Evvel Allah ülkemiz şahlandı, ekonomimiz aldı başını gidiyor.”

“12 yıl önce 200 TL’lık banknot piyasaya sürüldüğünde, bu parayla 131 dolar alına biliyordu, şimdi ise 23 dolar alınabiliyor. Milletin cebinden 112 doları kim çaldı. Bu para kimlerin cebine gitti. Dokuz çeyrek altın alan bir asgari ücretli bugün üç buçuk çeyrek altın alıyor. Ekonomiyi iyi yönetenler, bu düpedüz soygundur. İnsanlarımızın aklıyla alay etmeyin.Bir ülkenin büyüklüğünün değeri parasının değeriyle ölçülür.Başta Arabistan olmak üzere pek çok ülke Türk parasını takas noktasında kabul etmiyor. Geldiğimiz  nokta bu.Çiftçimiz, hayvancılıkla uğraşan vatandaşımız öldü.Bir ailede yaşayan herkes borçlu. Bir ailede 18 yaşını dolduran evladımız bile borçla tanışıyor. Bu hükümet çocuğumuza verdiği 500 tl burstan dolayı onu da borçlandırdı. Okul bittiğinde bu krediyi ödemediğinde kardeşimizin evine haciz ve icra işlemi yapılıyor ve söke söke o verilen para misliyle alınıyor.Bunlar vatandaşımızın dan para almayı biliyor.Bu gün ilimizde, sevgi caddesinde, ambar yolunda, pandemiden işyerini yeni açan vatandaşımıza SSK ve Maliye müfettişleri denetime gidiyor.Neymiş esnaf Suriye’li çalıştırıyormuş, şartlar uygun olsa zaten çalıştırmayacaklar. Onları cami önlerine bıraktınız.Vatandaşımız onları bu halde görünce psikolojisi bozuluyor.elindeki ekmeğin yarısını onlara veriyor. Siz bu hale getirdiniz.Sizler sorumluluğunuzu yerinde getirmediğiniz için sokaklarda serseri mayın gibi geziyorlar.Suç makinesi oldular, uyuşturucu kol geziyor.”

“Geçtiğimiz hafta öğrendik ki Afyon Belediyesi Kent Konseyimizin logosu değiştirilmiş. Kent Konseyi Başkanı Atatürk siluetinden rahatsız olmuş. Bu adam geçtiğiz hafta Afyonkarahisar’ı tarihe kara bir leke olarak koymuştur. Bu adam o makamda oturmamalı, oturtulmamalı.Gereği derhal yapılmalı. Sayın Valimiz, sayın Belediye Başkanımız bu adam yapmış olduğu rezilliklere rağmen neden bu koltukta oturtuluyor. Nedir bu adamın özelliği. Şimdi isteriniz Kent konseyi yönetmeliğine birlikte bakalım. 

KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ
Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kent konseylerinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

KENT KONSEYİ AMACINA UYGUN HAREKET ETMEMİŞTİR
Kent konseyinin görevleri; Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamak,Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak ve geliştirmektir.


KENT KONSEYİ ÜYELİĞİ
A) Mahallin en büyük mülki idare amiri veya temsilcisi,
B) Belediye başkanı veya temsilcisi,
D) beldede teşkilatını kurmuş olan siyasi partilerin temsilcileri,
Belediye Başkanı Sayın Zeybek 03 temmuz 2021 de saat 16.28 de yaptığı açıklamada logo değişikliğinin belediyenin bilgisi dışında yapıldığını ifade etmiştir.bu vahim bir itiraftır.demek ki kent konseyindeki belediye temsilcisi toplantılara katılmamakta veya bu karara ortak olmaktadır.Partimizin konsey temsilcisi hiçbir toplantıya çağırılmamaktadır.

Kent konseyinin yürütme kurulu kimlerden oluşmaktadır? Logo değişikliği kararı bu kurulda görüşülmüş müdür?yoksa kararı tek başına başkan mı almıştır? Kent konseyi genel kurulunca oluşturulan görüşler, belediye meclisinin ilk toplantısında değerlendirildikten sonra belediye tarafından kent konseyine bildirilir ve uygun araçlarla kamuoyuna duyurulur. Logo değişikliği kararı konseyin genel kurulunca görüşülmüş, belediye meclisine sunulmuş mudur?

KENT KONSEYİNİN MALİ YAPISI
Belediyeler kent konseylerine, bütçelerinde ödenek ayırmak suretiyle ayni ve nakdi yardım yapar ve destek sağlar. Sayın Zeybek kent konseyinin müstakil bir yapı olduğunu söyleyerek kamu oyunu yanıltmakta ve sorumluluktan kaçmaktadır.bu yapının belediye ile bağını bu yönetmelik açıkça ortaya koymaktadır.

GÖREV SÜRESİNCE BU KONSEYE AYNİ VE NAKDİ NE KADAR YARDIM YAPILMIŞTIR?
Belediye Başkanı ayrıca logo değişikliğini iyi niyetle yapıldığını söyleyerek bu densizliği sahiplenmiştir. Afyonkarahisar kuruluş ve kurtuluşun temellerinin atıldığı Cumhuriyet tarihimizde müstesna bir yere sahip olan şehirdir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yüce Türk milletinin gönlündeki yeri ne yapılırsa yapılsın silinemez.Cami de bizim,Atatürk’te bizim;biz bunlarla yüce bir milletiz.bu ve bunlar gibi toplumun ortak  değerlerini çatıştırarak milleti ayrıştırmaya çalışmak bu millete yapılan en büyük kötülüktür.Ayrıştırıcı davranışlarına sık sık şahit olduğumuz kent konseyi başkanı sıfatını taşımayı hak etmeyen bu şahıs derhal istifa etmelidir.Afyonkarahisar halkı bu adamın burada oturmasına müsaade etmez.Bu İlde Atatürk’le problemi olanların yaşama hakkı yoktur.Hepimiz Atatürk ile onun Kocatepe’deki silueti ile gurur duyuyoruz.Kent Konseyi Başkanının görevinin sonlandırılmasını buradan halkımız adına haykırıyorum.Kendilerine çeki düzen versinler.Afyonkarahisar sahipsiz değildir” dedi. Başkan Mısırlıoğlu “Afyonkarahisar Belediyesi bir oldu bitti ile yatırımlar yapıyor.Uydu kentte, asri mezarlık karşısına o zamanki Belediye Başkanı Burhanetin Çoban tarafından bir Pazar yeri yapıldı.Bu Pazar yerini pazarcı esnafımızla birlikte planlamadan kafalarına göre yaptılar.O zaman ne düşündülerse bu yeri yapmışlar.Bu Pazar yeri iki yıl öne tamamlanmış.Şimdi ise buraya bir müteahhit firma şantiye kurmuş, üç beş araca otopark olmuş yani tavukların kuşların mesken tuttuğu atıl bir Pazar yeri haline gelmiş.Bu para Afyonlunun cebinden çıktı.Madem uydun değildi, madem taşımayacaktınız  neden yaptınız.Ben yaptım oldu mantığı hala devam ediyor” Geçtiğimiz günlerde ilimize ait EDS (Elektronik Denetleme sistemi) ihalesi yaptınız. EDS (Elektronik Denetleme sistemi) ihalesi şeffaflıktan uzak adrese teslim bir ihale olmuştur. İhale 30 Haziranda yapıldı. Şartnamede sadece ihaleyi alacak firmanın adını yazmamışlar.Şartnamede her şeyi tarif etmişler bir firmanın adı yok.Şartname ihaleyi alacak firmayı gösteriyor ve o firma o ihaleyi almış.Şeffaflıktan uzak bir ihale.AKP li Belediye Başkanları on gün önce Sayın Cumhurbaşkanının huzuruna gittiler.O ziyarette canlı yayında Cumhurbaşkanı Belediye Başkanlarına ihaleleri canlı yayınlayın dedi.Şeffaflık ilkelerine uyun dedi.Ben bu ihale ile ilgili AKP İl Başkanının tavrını çok merak ediyorum.AKP Genel merkezi ve AKP il Başkanı samimi iseler bu ihale iptal olur.Bu sadece söylemden ibaretse vay milletimizin haline” dedi.

“ İlimizde üst üste skandallar oluyor. Biraz önce bahsettiğim Kent Konseyi Başkanımız Caz Festivalimizden de rahatsız olmuş. Caz festivalinin gereksiz olduğunu düşünmüş, adamda ki dünya görüşüne bakarmısınız.

AFYON CAZ FESTİVALİ 20 YILDIR YAPILMAKTA
Afyon Caz Festivali Afyon`u kaplıca, sucuk, kaymak şehrinden bir festival şehrine dönüştürdü.Afyon Caz Festivali başlı başına bir başarı öyküsü. Bu öykünün mimarı ise Afyon’lu.Afyon'da bir caz festivali olduğunu artık bütün Türkiye öğrendi. Gerçekten büyük bir özveriyle devam eden ve gittikçe de değeri artan bir festival. Buraya gelen sanatçılar artık festivale katılmak için birbirleriyle yarışıyor.7 bine yakın insan klasik ve caz festivali için Afyon’a geldi. 20 yılda 400-500 konser gerçekleştirildi. Tüm bu konserler ücretsiz yapıldı. Caz festivali sayesinde 400 bin çocuğa ulaşıldı. Bugün dünya insanı olabilmenin tek yolu sanattan geçiyor. Sanatın türleri arasında en sihirli olanı da müzik.Bakalım Caz  festivali ile oynayacaklar mı göreceğiz” dedi.

“ ülkemizde EYT’liler sorunu var.Afyonkarahisarımızda da çok sayıda EYT’Lİ VAR.İş aradıklarında yaşları nedeniyle işe alınmayan, her kriz sürecinde işten çıkarılma korkusu yaşayan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), tedirgin.4447 sayılı kanun ile 8 Eylül 1999 tarihine kadar emeklilik şartı, kadınlar için 20, erkekler için ise 25 yıl sigortalılık şartı ile birlikte 5 bin prim günüydü. 8 Eylül 1999 tarihinde çıkartılan kanun ile emekli olabilmek için yaş şartı getirildi8 Eylül 1999 tarihinden önceki koşulları yerine getiren herkese emeklilik hakkı sağlanırsa, prim günü ve sigortalılık süresi kriterini yerine getirenler yaşa bakılmaksızın emekli olabilir. BAĞ-KUR’da kadın ise 20 tam yıl, erkek ise 25 tam yıl prim ödemesi ya da kadın ise 50, erkek ise 55 yaşında olması ve 15 tam yıl prim ödenerek emekliliğe hak kazanılıyordu.1998 yılında işe giren bir kişi önceki yasaya göre 2023 yılında emekli olması gerekirken, 1999’da çıkarılan yasa ile bu süre 2038’e çıktı. Şu anda EYT'lilerin emekli olmasını sağlayacak bir yasa çıkma olasılığı çok zayıf. Hükümetin EYT konusunda çok net açıklamalarının olmaması, bu alanda düzenleme bekleyen vatandaşların umutlarını kırıyor.EYT’liler oyalanmakta, kandırılmaktadır.Emekçilerden daha fazla fedakârlık yapmalarını beklemeyin.Millet bu iktidara eninde sonunda sandıkta hak ettiği cevabı verecektir.İYİ Parti parti teşkilatları yarın seçim olacakmış gibi harıl harıl çalışmaktadır. Afyonkarahisar’da tarih yazacağız. Afyonkarahisar’ın en yüksek oyunu İYİ Parti alacaktır. Milletimiz usandı, bıktı. Vatandaşımız tüm gerçekleri biliyor. Tasarruf tedbirleri yerel basınımızı da vurdu. Buradan Yerel basınımıza geçmiş olsun dilleklerimi iletiyorum. Vatandaşımıza porsiyonlarınızı küçültün dediler.Şimdi Yerel basınımıza da porsiyonunuzu küçültün dediler.Basınımız yapılanları görmekte.Ülkemiz çok büyük.Yeter ki kaçakları önleyin,muslukları kapatın ülkemiz iki yıl içersinde feraha kavuşur” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.