Kanser Hastalıkları Uzmanı ( Tıbbi Onkoloji ) Doç. Dr. Mustafa Öztürk PARKHAYAT Akşehir Hastanesinde hasta kabulüne başladı. PARKHAYAT Kanser hastalıkları merkezindeki muayene ve tedaviler Sosyal Güvenlik Kurumu mensubu hastalar için ücretsizdir.

PARKHAYAT Akşehir Hastanesi Direktörü Uğur Harmanda bölge halkının en çok ihtiyaç duyduğu branşlardan biri olan onkoloji, kanser hastalıkları alanında bir uzman hekim başlattıklarını ve kanser tedavisi gören hastaların tedavi için il dışına gitmelerine gerek kalmayacağı muayene ve tedavilerinin ( kemoterapi v.b ) PARKHAYAT Akşehir Hastanesinde yapılabileceğini söyledi.

Kanser Hastalıkları Uzmanının başlangıçta sadece Perşembe günleri hasta kabulü yapacağını ileten Direktör Harmanda zamanla hekimin hastanelerinde çalışacağı gün sayısını artıracaklarını bu sebeple hasta ve hasta yakınlarının mağdur olmaması için muayene ve tedaviye gelmeden önce mutlaka randevu almaları gerektiğini söyledi.

Kanser Hastalıkları Uzmanı ( Tıbbi Onkoloji ) Doç. Dr. Mustafa Öztürk kimdir ?

25 Şubat 1969 da Samsun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Almanya’nın Würzburg şehrinde Matthias Grünewald Gymnasium’da tamamladı. 1984-1987 yılları arasında Samsun 19 Mayıs Lisesini tamamladıktan sonra GATA Tıp Fakültesinde tıp eğitimine başladı. 30 Ağustos 1994’de Tabip teğmen olarak GATA Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1994-1995 tarihleri arasındaki stajierlik eğitimini birincilikle tamamladı. 1995-1997 yılları arasında Akıncı F16 üssünde uçuş tabibi olarak görev yaptı. Bu esnada Balkan savaşları esnasında İtalyanın Ghedi üssündeki Türk F16 birliğinde ve Türk tarihinde ilk kez icra edilen okyanus aşırı bir görev olan Red Flag tatbikatında LasVegas’ta Nellis üssünde ABD’de görevlendirildi. 1997-2001 yılları arasında GATA İç Hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra 2001-2003 yılları arasında Ankara Etimesgut Hava Hastanesinde İç Hastalıkları Uzmanı olarak görev yaptı. 2003-2004 yılları arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığının staj tahsil eğitim programını kazanarak ABD’de Minnesota Üniversitesinde Kök hücre merkezinde ‘Kök Hücre ve Emriyonik Kök Hücrelerin Laboratuvar Çalışmaları’ adlı eğitim programına katıldı. 2004-2007 yılları arasında GATA Tıbbi Onkoloji Bilim Dalında yandal uzmanlık eğitimini tamamladı. 2008’de yardımcı docent, 27.01.2011’de docent ünvanını aldı. 2014 yılında GATA Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı ve GATA Erişkin Kök hücre Nakil Merkezi Başkanı oldu. Bu merkez 1000’nin üzerinde otolog ve allojeneik kök hücre nakli yaparak Sağlık Bakanlığı tarafından üzerine ruhsatlandırılarak faaliyetlerine devam etti. 700’ün üzerinde yüksek doz kemoterapi ve kök hücre nakli hastasını şahsen takip etti. Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.