Emekliler 2024'ü Unutmayacak: İYİ Parti İl Başkanı'ndan Sert Eleştiri

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin 3 bin lira olacağını açıklamasına tepki gösterdi. Mısırloğlu, "Emekliler 2024'ü hiç unutmayacak. Çünkü bu yıl onların açlık ve sefalet yılı olacak" dedi.

Mısırloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarının 21 yıldır emeklilerin haklarını gasp ettiğini, emekli aylıklarını erittiğini ve emeklileri yoksulluğa mahkum ettiğini belirtti. Mısırloğlu, "10 bin lira taban aylığa mahkûm olmuş milyonlarca emekliye bu yılın onların yılı olacağı müjdeleniyor. Yani emekliye bir ev kirası etmeyen aylığı reva gördükleri yetmiyor, bir de vicdansızca alay ediyorlar. Kirayı ödese, bu insanlar ne yiyecek diye bile düşünmeyen bir anlayış bu" ifadelerini kullandı.

Mısırloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli bayram ikramiyesinin 3 bin lira olacağını duyurmasını da eleştirdi. Mısırloğlu, "Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. Emeklilerimizin bayram ikramiyesi 3 bin lira oldu. 2024 emekliler yılı değil ama emeklilerin açlık ve sefalet yılı olabilir. AKP, 21 yıllık performansıyla emekli karşıtı bir iktidar olduğunu bir kez daha gösterdi. Gerçekten emeklilerimiz 2024 yılını hiç unutmayacak. 2024 yılı gelmiş geçmiş en zor hayat şartlarının olacağı, emeklilerimizin barınma, gıda ihtiyaçlarının karşılanamayacağı bir yıl olacak" dedi.

AK Parti'de değişim için düğmeye basıldı!.. AK Parti'de değişim için düğmeye basıldı!..

Mısırloğlu, emekli bayram ikramiyesinin alım gücünün düştüğünü de vurgulayarak, "Emekli bayram ikramiyesiyle 2018'de kurban kesiliyordu. Bu gün 6 kilo kıyma et alınabiliyor. 2 bin lira olan emekli bayram ikramiyesi, 3 bin lira. Emeklimiz ye ye bitiremez. Vatandaşla dalgamı geçiyorsunuz. Emekli sadakanızı istemiyor. TUİK ile cebinden aldığınız insanca yaşam maaşını istiyor. Seçim arifesiyle derdi seçim olan iktidar oyalamasıyla, kandırmacayla yoluna devam diyorsa, derdi geçim olan emeklimiz sadakanız sizin olsun diyenler olacaktır" diye konuştu.

Mısırloğlu, İYİ Parti olarak emeklilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini ve emeklilere insanca yaşayabilecekleri bir gelir sağlamak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

#emekli #bayramikramiyesi #iyiparti #mısırlıoğlu #eleştiri