Akşam Gazetesi'nin haberine göre Doktor Gönül Ateşsaçan, Kriyo-Ice yöntemiyle, karın, bel, basen gibi bölgelerdeki inatçı yağları eritmenin formülünü anlattı.



KRİYO - ICE NEDİR?



- Tedavi cerrahisiz olarak yağ hücrelerinin dondurularak o bölgeden atılmasını sağlıyor.



Kristalize olan yağ hücreleri istenilen bölgeden uzaklaştırılıyor.



- Bölgesel yağlanma olan tüm bölgelerde uygulanabilir. Karın, kalça, bel bölgesi, bacaklar, çene altı, kollar, sırt bölgesi.



- Etkisi 2. haftadan itibaren başlar ve 3. ayın sonunda hasta tam sonuç alır.



- Bölgesel olarak yüzde 20-30 yağ hücreleri azalır.



- 2-6 cm incelme sağlanır.



- Kriyo-ice ile hiçbir ilaç ve cerrahi müdahale olmaksızın cildin altındaki yağ hücrelerine ulaşılır.



Uygulama sırasında ve sonrasında hasta bir ağrı ve acı hissetmez.



- Morluk oluşmaz, çevre dokular ve iç organlar zarar görmez.



KRİYO-ICE KİMLERE UYGULANIR?



Dr. Gönül Ateşsaçan, yöntemin öncelikle kilosu normal olup, bölgesel fazlalığı olanlarda uygulandığını belirtirken, bununla birlikte normal kilosundan 10-15 kilo fazlası olanlarda da kriyo-ice ile incelme sağlamanın mümkün olduğunu söyledi. Dr. Ateşsaçan, özellikle 40 yaş üstü kadınlarda eritilemeyen bölgesel yağlarda, doğum ve menopoz sonrasında, düzenli spor yapıp beslenmelerine dikkat etseler bile karın-bel bölgelerindeki simit şeklinde yağlanma olan erkekler ve kadınlarda yöntemin etkili olduğuna dikkat çekti.



KAÇ SEANS UYGULANIR?



Kriyo-ice’ın 1-3 seans uygulandığını açıklayan Dr. Gönül Ateşsaçan, her uygulamanın yağ dokusunun kalınlığına göre 40-60 dakika sürdüğünü, seansların 15-30 gün ara ile uygulandığını belirtti. Kriyo- ice ile elde edilen sonuçların kalıcı olduğunu da belirten Dr. Ateşsaçan, “Diğer bölgesel uygulamalardan farklı olarak, yağ hücreleri tamamen yok olur, sarkmada olmaz” dedi.