Afyonkarahisar Valiliğinin, Iraklı bir şahsın ruhsatla ilgili şikayeti üzerine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'dan ifade almasıyla ilgili olayın detayları belli olmaya başldı.

Savcılığa suç duyurusunda bulunmuş

Valilik tarafından ifade alma olayının, Belediyeden ruhsat alamayan kişinin savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine soruşturmanın İç İşleri Bakanlığı tarafından başlatıldığı bildirildi.

İç İşleri Bakanlığı, Savcılıktan gelen yazı üzerine, Valilikten konunun araştırılması ve sonucunun bildirilmesini istedi. 

Ruhsat verilmediğini iddia etti!..

Erenler Mahallesi'nde spor salonu açmak isteyen Türk vatandaşıyla evli Irak uyruklu Mousa K. Gatea, iddialarına göre, Afyonkarahisar Belediyesine iş yeri açmayla ilgili ruhsat başvurusu talebinde bulundu, ancak başvurusu bir türlü cevaplanmadı.

Irkçı bir tutum iddiası

Bunun üzerine ırkçı bir tutumla karşılaştığını iddia eden Gatea, mağduriyetinin giderilmesini isteyerek Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına 22 Nisan'da suç duyurusunda bulundu.

Halk Günü toplantısında gündeme geldi

Mousa K. Gatea, Türk ailesiyle 27 Mayıs'ta Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız'ın da bulunduğu Valilik'teki Halk Günü Toplantısında belediyeden ruhsat alamadığını, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirterek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Afyon'da bugün vefat edenler 26.07.2024 Afyon'da bugün vefat edenler 26.07.2024

Vali Yardımcısı görevlendirildi

Afyonkarahisar Valiliği konuyla ilgili  ön araştırmacı olarak Vali Yardımcısı Fatih Topuz'u görevlendirdi, AfyonkarahisarBelediye Başkanı Burcu Köksal'ın 30 Mayıs'ta konuyla ilgili yazılı ifadesi istendi.

Gizli evrakları basına kim sızdırdı?..

Valiliğin bu uygulamasının, Bakanlıktan gelen araştırma ve soruşturma talimatı olduğundan dolayı hukuki prosedür olduğu bildirilirken, soruşturmayla ilgili gizli evrakın basın kuruluşlarına servis edilmemesi ve yayınlanmaması gerekmesine rağmen basına sızdırıldığı iddia ediliyor.

Başkan Burcu Köksal'ın cevabı

Başkan Burcu Köksal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu kişinin ruhsat için Belediye'nin ilgili birimlerine başvurusunun bulunmadığını söyledi.

Köksal, açıklamasında "“Benden önceki AK Partili Belediye Başkanı ruhsat yönetmeliğine uygun olduğu halde tekel bayilere ruhsat vermedi Onunla ilgili hiçbir soruşturma açılmadı, benim burada kanunu uyguladığım halde ifadem alınıyor. Ben ve Belediye çalışanları yasalar neyse onu uyguladı. Doğruyu yaptığımız halde ifademiz alınıyor” dedi.

Başkan Burcu Köksal video açıklama yayınladı

Başkan Burcu Köksal, video açıklamasında ise “Iraklı bir kişin kanuna aykırı, ruhsatsız olarak işletmiş olduğu bir işletme belediyemiz tarafından mühürlendi. Bunun üzerine de Valilik tarafından bahse konu yazı tarafımıza gönderildi. Yaptığımız kayıtlarda, incelemelerde, tetkiklerde belediye kayıtlarımızda Iraklı kişiye ait herhangi bir ruhsat talebi bulunmadığı tespit edilmiştir.” demişti.

Editör: Birinci Editör