“Operasyon Üstüne Operasyon!”

Özellikle yeni nesil çetelere vurgu yapan Bakan Çiftçi, Adana’daki yeni nesil bir suç örgütüne operasyon yaptıklarını, yaklaşık 300 kişinin tutuklatıldığını ardından örgütün çöktüğünü ve tamamen tasfiye olup eylem yapamaz hale geldiğini belirtti.

“Onlara Da Operasyon Yaptık”

Mustafa Çiftçi’nin istihbarattan bilgi aldığı bilgiye göre tutuklanan kişilerin sözde intikamını almak üzere Adana’ya 3 kişi gönderdiklerini belirtti. Bu kişiler bir kamu kurumuna saldırı planları yaparken o 3 kişiye de operasyon yapıp tutukladıklarını belirtti.

Mustafa Çi̇ftçi̇-4

Çiftçi, milletin canına, malına ve huzuruna yönelen hiçbir yasa dışı yapılanmaya müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizin can ve mal güvenliğine kasteden organize suç çetelerine nefes aldırmayacağız. Devletimizin demir yumruğu, toplumun huzurunu bozmaya yeltenen karanlık güçlerin her daim ensesindedir.”

Bakan Çiftçi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Milletimizin can ve mal güvenliğine kastedenlere nefes aldırmayacağız!

Devletimizin demir yumruğu, toplumun huzurunu bozmaya yeltenen karanlık güçlerin her daim ensesindedir.

Emniyet ve jandarma teşkilatlarımızla omuz omuza; sokaklarımızı zehir tacirlerinden ve organize suç şebekelerinden tamamen temizleyene kadar durmak, dinlenmek yok.

Hukukun üstünlüğünden aldığımız güçle, ülkemizin dört bir yanında operasyonlarımız gece gündüz demeden, sıfır tolerans prensibiyle devam ediyor.

Milletimizin duası ve desteğiyle; ülkemizin her bir köşesinde tam bir güven ortamı tesis edene kadar mücadelemiz sürecek suçlulara asla geçit vermeyeceğiz.

Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar, yasa dışı hiç bir yapılanma, devletimizin adaletinden ve milletimizin iradesinden kurtulamaz.

“Durmak, Dinlenmek Yok”

Türkiye’nin dört bir yanında organize suç örgütleri ile uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonların sürdüğünü belirten Bakan Çiftçi, emniyet ve jandarma teşkilatlarının omuz omuza görev yaptığını kaydetti.

Bakan Çiftçi, açıklamasında şu değerlendirmeye yer verdi:

“Emniyet ve jandarma teşkilatlarımızla omuz omuza; sokaklarımızı zehir tacirlerinden ve organize suç şebekelerinden tamamen temizleyene kadar durmak, dinlenmek yok.”

Çiftçi, operasyonların hukukun üstünlüğünden alınan güçle ve sıfır tolerans prensibiyle yürütüldüğünü vurguladı.

Türkiye’nin dört bir yanında organize suç örgütleri ile uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonların sürdüğünü belirten Bakan Çiftçi, emniyet ve jandarma teşkilatlarının omuz omuza görev yaptığını kaydetti.

Bakan Çiftçi, açıklamasında şu değerlendirmeye yer verdi:

“Emniyet ve jandarma teşkilatlarımızla omuz omuza; sokaklarımızı zehir tacirlerinden ve organize suç şebekelerinden tamamen temizleyene kadar durmak, dinlenmek yok.”

Çiftçi, operasyonların hukukun üstünlüğünden alınan güçle ve sıfır tolerans prensibiyle yürütüldüğünü vurguladı.

İlk 7 Ayda 518 Suç Örgütüne 1445 Operasyon

Yeni nesil suç örgütleriyle mücadelede ortaya çıkan operasyon rakamları, güvenlik birimlerinin sahadaki yoğun çalışmasını gösterdi.

Bakan Çiftçi’nin açıkladığı verilere göre 2026 yılının ilk 7 ayında 518 yeni nesil suç örgütüne yönelik 1445 operasyon gerçekleştirildi.

Levent Börek'e Kayyum Mu Atandı?
Levent Börek'e Kayyum Mu Atandı?
İçeriği Görüntüle

Hedef alınan örgütlerden 17’sinin uluslararası düzeyde faaliyet gösterdiği belirlendi.

Bakan Çiftçi, bazı suç örgütlerinin tamamen çökertilebilmesi için aynı yapılanmaya birden fazla operasyon düzenlendiğini belirterek mücadelenin, örgütlerin faaliyetleri sona erdirilinceye kadar devam edeceğini açıkladı.

Mustafa Çi̇ftçi̇ 2

DEVLETİN DEMİR YUMRUĞU SUÇ ÖRGÜTLERİNİN ENSESİNDE

Bakan Mustafa Çiftçi’nin “Kim devletle boy ölçüşebilir ki!” sözleri, Türkiye’nin organize suç örgütlerine karşı ortaya koyduğu kararlılığın en açık ifadesi oldu.

Emniyetin sahadaki gücü, jandarmanın ülke genelindeki operasyonel kabiliyeti, savcılıkların etkin soruşturmaları ve Adalet Bakanlığının adli koordinasyonu, suç örgütlerine karşı bütüncül bir mücadele mekanizması oluşturdu.

Bakan Çiftçi’nin liderliğinde yürütülen bu mücadelenin hedefi yalnızca suçluları yakalamak değil; örgütlerin eleman devşirme imkânlarını, mali kaynaklarını, dijital ağlarını ve yurt dışı bağlantılarını tamamen ortadan kaldırmak.

Verilen mesaj ise son derece açık:

Devletten kaçış, adaletten kurtuluş ve suçlulara geçit yok.