Türk Eğitim Sen'den Meclis'e ÖMK mektubu Türk Eğitim Sen'den Meclis'e ÖMK mektubu

Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı: Hakan Erdoğan'ın 10-16 Mayıs Engelliler haftası mesajı...

"Bu hafta kapsamında engellilere ilişkin toplumsal farkındalığı arttırma  adına birtakım etkinlikler ve programlar gerçekleştirilmektedir.  Ülkemizde bugüne kadar 2005 yılında çıkartılan  5378 sayılı engelliler kanunu ile beraber genel manada şehirlerin ve kamusal alanların erisilebilir hale getirilmesi noktasında birtakım kanunlar hazırlandı. Ancak o günden bugüne baktığımızda hala daha başta biz görme engellilere ait olan beyaz bastonlarının reçeteye yazılması uygulaması tam manasıyla yerine getirilmemiştir. Biz ve bizim gibi engellilerin talepleri beyaz bastonlarin, ortezlerin, protezlerin, isitme cihazlarinin ve engellilere yönelik çeşitli arac gereclerin devlet tarafından karşılanmasını talep ediyoruz.

Bugüne kadar dertlerimizden, sıkıntılarımızdan ve problemlerimizden bahsettij ancak ilimiz de de son zamanlarda yaşadığımız güzel şeyler bizlerin umutlarını yeniden yeşertmeye başladı. Örnegin; Afyonkarahisar da artık  engelliler yalnız değil kapısını rahatlıkla çalabilecekleri, dertlerine derman olabilicek onları can kulağıyla dinleyecek ve el uzatacak bir belediye başkanımız var. Afyonkarahisar  belediye başkanımız  sayın Burcu Köksal'a  teşekkürlerimizi sunuyor ve artık kendisini engellilerin bir annesi ve ablası olarak biliyoruz. Bu yaşanan güzel ve önemli bir gelisme bizlerin hem umutlarını yesertmis olmakla birlikte engellilerin memleketimiz Afyonkarahisarda yalnız olmadığını göstermiştir.

Yaklaşık 10 gün önce Afyonkarahisar belediyesi bünyesinde "Engelli hizmetler Birimi" kuruldugunun müjdesini vermek isteriz. BirimizE ait olan tüm hizmetlerin Afyonkarahisar da tüm engellileri ve kronik hastaları  kapsadığını belirtiriz. Bu birim tüm engelliler ile belediye arasında köprü vazifesini kuracağını ve  her türlü destek vereceğini de göreceğiz. Bu vesileyle 10-16 Mayıs engelliler haftası dolayısıyla engelli kardeşlerimizin farkındalığını kutlar yarımlarımızın engelsiz bir yaşam olmasını diliyorum."