Günümüzde internet kullanmayan çocuk yok denecek kadar az sayıda bulunuyor. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağından çocuklarımızı uzak tutmak pek de mümkün olmuyor. Çocuklarımız bilgisayar, mobil telefonlar, tabletler, sosyal ağlarla örülmüş dijital bir çevrede büyüyorlar. Küçük yaşlardan itibaren, internet, video oyunları, tablet ve telefonların kullanımına hızla adapte olarak ' dijital yerliler ' halini alıyorlar. Bu sebeple ebeveyn denetimi çok önemli bir noktada bulunuyor. Aileler tarafından zararlı içeriğe filtre uygulanması, çocuğun internette geçireceği sürenin belirlenmesi, bağlandığı sitelerin izlenmesi ve çocuğun bu sitelerde neler yaptığını belirlemeyi sağlayan bir uygulamadır.

Dijital Ebeveynlik, her türlü dijital ve internet ortamında çocuğa imkanlar sunmak, tehlikelerden korumaktır.

Ebeveynler, çocuğunun ne izlediğini, hangi oyunları oynadığını, oyunun içeriğini, hangi platformda sosyalleştiğini, uygulamaların hangisinin ona faydalı olup olmayacağının bilmek zorundadır.

Merkez Atatürk İlkokulu rehberlik servisi psikolojik danışmanı Zeynep Eker teknolojinin doğru kullanılması için okul velilerine seminer düzenledi. 'Dijital Ebeveynlik" isimli veli semineri bu hafta itibari ile uygulanmaya başlandı.

Üç oturum olarak planlanan eğitimin ilk oturumu gerçekleşti. Seminerin konusu; dijital yerliler, teknoloji nesli, teknolojinin bilinçli kullanımı, teknolojinin yarar ve zararları, dijital dünyada istismar, teknoloji ve dikkat dağınıklığı, çocuklara teknoloji kullanımına dair kural koyma, iletişimde dikkat edilecekler şeklinde konu başlıkları izlenilmesi şeklinde gerçekleşen seminere velilerin katılımı yoğun oldu. Velilerin de konuya ilişkin paylaşımları, değerlendirmeleri ile gerçekleştirilen oturumlar iki hafta daha sürecek.

Afyon'dan YKS'de iki derece birden!.. Afyon'dan YKS'de iki derece birden!..

Editör: Haber Merkezi