Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında yapılan bir toplantıya katılan Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç başkanlığında bulunan birçok yetkili, gençlik ve spor konularını görüşmek için bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Erşen, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Gençlik Spor İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri de toplantıya katılanlar arasındaydı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Miraç Sünnetci, sporun yaygınlaştırılması, çocuk ve gençlere sporu sevdirmek, yetenekli çocukları tespit ederek spor alanlarına yönlendirmek ve onları üst düzey sporcular olarak yetiştirmek amacıyla yapılan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı hakkında bilgi verdi.

İl genelinde ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yapılan taramalarla öğrencilerin yetenekleri tespit edilerek takip edilmesinin ve yönlendirmelerinin yapıldığını belirtti. Ayrıca bu yıl da taramaların devam edeceğini söyledi. Toplantı, karşılıklı görüş alışverişiyle sonlandırıldı.