İslam Memiş, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı olarak, yatırımcılara gram altında yılın son alım fırsatı için son günlerin olduğunu söyledi. İslam Memiş, FED sonrası olacakları açıklayarak gram altın için rekor seviyeleri tahmin etti.

İslam Memiş, ABD'den gelecek olan iki önemli haber akışına dikkat çekerek, yatırımcılara 'İki gününüz var' uyarısında bulundu. Para piyasaları açısından kritik bir hafta olduğunu vurgulayan Memiş, jeopolitik risklerin artmasıyla para piyasalarının da etkileneceğini belirtti.

Borsa İstanbul 100 Endeksi'nin değer artışıyla günü tamamladığını söyleyen Memiş, bu hafta için 8200-8650 puan aralığını takip etmenin faydalı olacağını ifade etti. Ayrıca, gram altın için yaz aylarında yeni rekorlar görülebileceğini ancak kısa vadeli olarak 9000 puana çıkılacağını dile getirdi. Borsa tarafında yükselişlerin yıl boyunca devam edeceğini söyleyen Memiş, kar satışları gelmesi durumunda 8250 puanda destek olacağını belirtti.

Doların yükseliş trendine devam ettiğini ifade eden Memiş, Fed'in faiz kararı ve ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin dolar üzerinde etkili olacağını söyledi. Fed'in faiz kararı sonrasında 1.10 üzerine çıkacağını tahmin eden Memiş, bu hafta dünyada doların güçlü olacağını öngördü. Ayrıca, 2024 ikinci yarısında doların indirim sürecine gireceğini söyledi.

Fed öncesini ve sonrasını iki farklı süreç olarak değerlendiren Memiş, Fed'in faiz kararından sonra düşüş trendinin devam edeceğini söyledi. Bu düşüşün dolar sahipleri ve euroya ihtiyacı olanlar için fırsat olduğunu ifade etti.

Gram altınla ilgili olarak da değerlendirmeler yapan Memiş, ons altının 2070 dolara yükseleceğini ve bu seviyenin orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı olduğunu belirtti. Gram altının ise TL bazında 2040-2070 aralığını takip ettiğini söyledi. Bu haftanın son alım fırsatı olduğunu vurgulayan Memiş, 2090, 2150, 2500, 2700 ve yıl son çeyreğinde 3000 lirayı beklediğini dile getirdi.